Demokrat Eğitimciler Sendikası Sungurlu İlçe Başkanı İbrahim Bıçak, öğretmenlerin özür grubu tayin işlemleri ilgili açıklamalarda bulundu. Bıçak, “Özür grubu tayinleri , dostlar alışverişte görsün atamasıdır” dedi. 
Özür grubu tayin sorunları hala tam manasıyla çözüme kavuşturulmadığını kaydeden DES Çorum - Sungurlu İlçe Başkanı İbrahim Bıçak, Bakanlığın iller arası tayinlerde bir nebze olsun rahatlatıcı çalışmalar yaptığını ancak il içi özür tayini bekleyen öğretmenlerimizin mağduriyetleri hala devam ettiğini belirtti.
İbrahim Bıçak açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Öğretmenlerimizin evlerinin hemen yanındaki okulda çalışmak gibi bir talepleri asla bulunmamaktadır.  Öğretmenlerimiz sadece aileleriyle aynı yerleşim yerinde yaşamak ve çalışmak istemektedirler. Bu da onların en doğal insani haklarıdır. Ancak maalesef bakanlıkta masa başında oturan bazı kadrolar öğretmenin sorunlarına çözüm üretme değil mağduriyet üretme alanında uzmanlaşmışlar.
Özellikle sınıf öğretmenlerinin 4+4+4 sisteminden dolayı norm fazlası olması konusunda uyarılarımızın dikkate alınmamasından ve bir sendikanın yanıltmasından dolayı tayin sistemi iflas etmiştir.  
Geçtiğimiz aylarda bakanlığa alan değişikliği ile özür grubu tayinlerinin birlikte yapılması konusunda tavsiyede bulunmuştuk.  Buna rağmen alan değişikliği önce yapılmış ve çok düşük puanlı öğretmenler merkez okullara yerleşmiştir.  Yüksek puanlı öğretmenlerimiz ilçe ve köylere gitmeye devam etmektedir.  Oysaki uyarımız dikkate alınsaydı ve iki atama birlikte yapılsaydı puan üstünlüğüne göre adaletli bir atama yapılacaktı. 
Ayrıca alan değişikliği ile ilgili bakanlığın gönderdiği yazıda “ilan edilen kadrolara puan üstünlüğüne göre atama yapılacaktır” diye açıkça yazmasına rağmen tercihlerin tamamını yazmayan ve sonradan boşalan okullara yapılan atamalar kafalarda soru işaretlerini oluşturmuştur. Bu okulun boşalacağı eksik tercih yapan öğretmene malum mu olmuştur veya diğer öğretmenler bunu düşünememiş midir?
Geçen yıl norm kadro fazlası öğretmenlerin atamasının jet hızıyla özür grubundan önce yapılması, bu yıl alan değişikliğinin önceliği ve ilan edilen okulların azlığı göstermektedir ki öğretmenlerimiz kaç puana sahip olursa olsun ailelerine uzak köy ve ilçelerde çalışmaya devam edecektir. 
Öğretmenlerimizin ve eğitim sistemimizin sorunlarını çözmek için köklü reformlar gerekmektedir. Masa başında alınan kararlar, geçerliliği olmayan, problem çözmeyen uygulamalar her zaman yeni mağduriyetler oluşturacaktır. Zorunlu rotasyonu, iş güvencesiz çalışmayı gündeminde tuttuğun hakkında  bilgilerimizin olduğu Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin huzurunu kaçıracak, motivasyonunu bozacak faaliyetlerin içinde olmak yerine eğitim sistemini içinde bulunduğu çıkmazdan kurtaracak çabanın içinde olmalıdır. Aileleri ayırmak yerine birleştirmenin derdinde olmalıdır.”