Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında Çorum Mikro Finans Şubesi Sungurlu Birimi hizmete açıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Hulusi Şahin, “Kadın eşittir çalışan demektir. Kadınlar iş hayatında erkeklerden daha başarılı oluyor. O yüzden bu fırsatı Sungurlulu kadınlar iyi değerlendirmeli” dedi. 
İlçe Özel İdare Konferans Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısının ardından düzenlenen törenle hizmete açılan Mikro Kredi Sungurlu Birimi, Sungurlulu kadınlara iş hayatına atılma ve kendi ekonomik gücünü kazanma imkânı sağlayacak. Mikro Kredi Sungurlu Hizmet Biriminin açılış törenine Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Konaklı Belediye Başkanı Ahmet Şentürk, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arife Betül Gülgün, Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Bölge Müdürü Yasin Kandemir, daire müdürleri ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.

KADIN EŞİTTİR, ÇALIŞAN DEMEKTİR
Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Sungurlu Birimi’nin açılış törenine katılan Kaymakam Hulusi Şahin burada yaptığı konuşmada kadınların elini attığı her alanda mutlaka başarı getirdiğinin altını çizerek, “Türk kadını, Türk erkeğinden hem zeki hem de daha çalışkandır. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Kadın eşittir, çalışan demektir. Çünkü bu hayatta en ağır işlerin üstesinden ancak kadınlarımız geliyor. 2003 yılında Türkiye’ye gelen ve bölge bölge yayılan bu mikro kredi de bizim çalışkan kadınlarımızın ayağına gelmiş bir fırsattır. Bu mikro krediler ile onların bu çalışkanlıklarını iş hayatına taşımaları için büyük bir imkan sağlanıyor. Sizler bu krediler sayesinde ekonomiye ayrı bir canlılık kazandıracaksınız. Tüm hanımlarımızı bu krediden yararlanmaya davet ediyoruz. Sungurlulu kadınlar bu fırsatı iyi değerlendirsin” dedi.

KREDİDEN YARARLANMANIN EN ÖNEMLİ ŞARTI GÜVEN VERMEK
Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Bölge Müdürü Yasin Kandemir de “Mikro Kredi” hakkında katılımcılara bilgiler vererek, Sungurlu’da mikro krediden yararlanan kadın sayısını açıkladı. Kandemir, Çorum genelinde 1428, Sungurlu’da ise 91 kadının bu kredilerden yararlandığını belirtti. Bu sayısının Sungurlu Hizmet Birimi’nin açılması ile daha da artacağını ifade eden Kandemir, “2013’te Sungurlu’dan 250 yeni kadın üye hedefliyoruz. Bu kredileri almanın en önemli şartı bize güven vermenizdir. Ne teminat, ne kefil, ne de bir şart öne sürüyor. Kendine güvenen ve güzel bir iş fikri olan bütün kadınlarımız başvurabilir” dedi.
Programın devamında Mikro Krediye Başvuran Kadın Üyelere, kredileri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.