Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sungurlu’da seçim bürosu dualarla açıldı.

Büyük bir coşku ile açılışı gerçekleştirilen seçim bürosu açılışına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, İl Başkanı Arslan Kaynar, Sungurlu Belediye Başkan adayı Şaban Köyhanoğlu, il ve ilçe teşkilatı ile çok sayıda partili ile vatandaş katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, “Rabbim Milliyetçi Hareket Partisi’nin 3 hilalini Sungurlu Belediyesi’ne asmayı nasip eylesin” dedi

Aydın, “Bizim vatan diye bir derdimiz var, bizim millet diye, devlet diye, bayrak, ezan diye bir derdimiz var. İşte bunların yekûnuna birden bekamızın teminatı diyoruz. Birileri bunu yok saymaya çalışıyor, gözden kaçırmaya çalışıyor. Ama ısrarla biz her zaman hakkı söylemeye hakikati söylemeye Allah’ın emirlerini tebliğ etmeye devam edeceğiz inşallah. 15 Temmuz’u unutturmaya çalışıyorlar, düzmece diyorlar, tiyatro diyorlar bunlara kulak verecek miyiz, asla vermeyeceğiz. Hiç unutmuyorum Çorumlu bir öğrencimiz aradı, ‘Hocam adresinizi verin sizi korumaya geleceğiz’ yavrum siz kendinizi koruyun yeter dedik” şeklinde konuştu.

“Bu necip millet her zaman ekmeğini aşını sofrasını paylaşmaya hazırdır” diyen Aydın, tarihin örnekler ile dolu olduğunu kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Kimin başı sıkıştıysa Türkiye var gideceğin bir yer var. Başka bir millet var mı size Türk’ler gibi kucak açacak. O zaman aklımızı başımıza devşireceğiz. İşte bekanın ne kadar ciddi ve önemli olduğunu aynen iki liderin telakki ettiği gibi bizde telakki edeceğiz. Allah korusun o gece bakamız gitseydi, hepimiz perişandık. Bizim ittifakımız sizin için. Bizim memleket diye bir derdimiz var. Bizim derdimiz Abdulkadir değil onu zaten felek bitirmiş, felek yapacağını yapmış zaten, bizim ülkümüz ideallerimiz 500 bin tane Abdulkadir’i alır satar. Biz 2500 yıllık bir devlet geleneğinin bugün ki varisleriyiz. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın.

AYDIN: BU SEÇİMLERİ ÖNEMSEYİN SADECE SUNGURLU’NUN SEÇİMİ DEĞİL

Türkiye’yi izleyin, bizleri izleyin, Sayın Cumhurbaşkanını dinleyin, Sayın Genel Başkanımızı dinleyin. Gizli bir kumpas var, oyun var. Hain tuzaklara düşmeyelim. 51 ilde birlikteyiz, söz konusu vatan olunca kavga gürültü olmaz. İki Genel Başkan çok nazik bir şekilde detaylara girmeden 27 büyükşehirde biz AK Partili adayları destekliyoruz. 3 büyükşehirde de AK Partili kardeşlerimiz bizimle beraber. Birbirimize gülden ağır lafımız yok. Çıtamız belli 52 ve üzeri % 52’nin altına düştüğümüz zaman bütün leş kargaları sırtlanlar üşüşmeye başlayacak. 51 ilin 30 ilini böyle yaptık, yine 21 ilde beraberiz. Diğer illerde de Çorum gibi, Sungurlu gibi kardeşçe, dostça Cumhur İttifakı’nı incitmeden, birbirimize hakaret kötü söz söylemeden, zaten yok bunu hissettim. Allah’ın izniyle demokratik bir yarış içerisindeyiz.

Pırıl pırıl bir kardeşimiz var, Şaban kardeşim için aynı şeyi burada gördüm; en az 50 tane dükkana girdik. Varsa bir sıkıntınız beyefendiyi nasıl bilirsiniz, nasıl tanırsınız. Biz Müslüman’ız elhamdülillah olduğumuz gibi görünmek zorundayız. Ve girdiğim her dükkandan yüzüm ak, alnım açık çıktım Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah sizin desteğinizle, sizin yardımınızla, sizin arkasında dik duruşunuzla Şaban kardeşimiz alacak orayı. Oraya oturacak hiçbir ayrım yapmaksızın Cumhur İttifakının ruhaniyetini incitmeden her vatandaşımıza. 4-5 rozet değiştirip 5. partide aklı başına gelenlerden değiliz biz. Yolumuz Allah yoludur. Şaban kardeşime üstün başarılar diliyorum. Rabbim Milliyetçi Hareket Partisi’nin 3 hilalini Sungurlu Belediyesi’ne asmayı nasip eylesin.”

ENGİNYURT; SANDIĞA GÖMÜN

Daha sonra konuşan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise konuşmasında şunları kaydetti; “Değerli Sungurlular eğer 31 Mart’ta Cumhur İttifakı %50’nin altına düşerse Trump Türkiye için tweet atacak 'Türkiye’de Başkanlıktan Recep Tayyip Erdoğan’ı aldım, yerine Kemal Kılıçdaroğlu’nu atadım.' diye. İşte Lider Devlet Bahçeli bunu gördüğü için dedi ki; ‘Vatan mı, makam mı? deseniz, bin defa vatan deriz’ dedi. Buda rahatsız etti bunları, bunları rahatsız etti anlarım da şu sizin Abdulkadir Şahiner’in partisinin bir genel başkanı var kötülüklerin anası yıkıyor ortalığı birkaç gündür.

Abdulkadir Şahiner buradan yalvarıyor; ‘Meral hanım HDP’den uzak dur, yoksa bu Sungurlular beni sandığa gömer' diyor. Bende Abdulkadir Şahiner kardeşime diyorum ki; ev toplantılarında hala ağlayarak ‘ülkücüyüm’ diyormuşsun ‘MHP’ye döneceğim’ diyormuşsun gel Abdulkadir onurlu bir dik duruş göster de hayatının bundan sonraki döneminde gök kubbede bir hoş sada bırak. İYİ Parti gibi vatan hainleriyle bir olan partiden istifa et MHP’ye katıl.

2 aydan beri ampulün altında konuşma yapıyoruz, 2 aydır AK Parti’nin adaylarına oy isteye isteye AK Partiliden daha fazla AK Partili olduk. Dolayısıyla şunu rica ediyorum; hani Genel Başkanımız Şaban Başkanıma demiş ya; ‘Emaneti teslim alın’ Siz Sungurlular 1994’te bu üç hilali burca diktiniz, 99’da bu üç hilali burca diktiniz, 2014’te burca diktiniz kaçtı. Ama şimdi gelin, özellikle AK Partililere sesleniyorum, 51 tane vilayeti size bıraktık, bir insanlık yapın da Sungurlu'yu da bize bırakın.

Bakın samimi bir duygumu söyleyeyim, ya AK Parti kazansın Sungurlu’yu, ya MHP kazansın. Abdulkadir Şahiner’i sandığa gömün. Ama ayrı ayrı gidersek Abdulkadir yandan yandan keyif yapar. Onun için inanıyorum ki siz AK Partililer Devlet Bahçeli’yi takdir ediyorsunuz, adam gibi adam diyorsunuz, devlet adamı diyorsunuz, Recep Tayyip Erdoğan’ı yere düşürmeyen adam diyorsunuz. Öyleyse bu adamın adam gibi adamın Lider Devlet Bahçeli’nin sözünü yere düşürmeyin Sungurlu'yu 3 hilale teslim edin. İnşallah 31 Mart’ta Cumhur İttifakı olarak kazanacağız. Biz ülkücüler yemin ettik, Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan’ı bunlara yedirmeyeceğiz. 31 Mart’ta Şaban kardeşimi seçin. Sungurlu 31 Mart’ta ayağa kalkacak.”

Konuşmaların ardından seçim bürosu dualarla açıldı.