Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Yeşilay Haftası sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerinin insan ruh ve beden sağlığı üzerinde yaptığı tahribatın herkesçe bilindiğini belirten Başkan Şahiner , “Çocuklarımızın, gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi, ancak onlara vereceğimiz doğru sağlık bilinciyle mümkün olacaktır" dedi.

Başkan Şahiner mesajına şu şekilde devam etti:

“Günümüzde madde bağımlılığı tüm dünyada ortak bir sorun haline gelmiştir. Bireylerin, özellikle de çocuk ve gençlerimizin, kötü alışkanlıklardan uzak durması, sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturmak için oldukça önemlidir. Çünkü sağlıksız nesil ve toplumların, hiçbir alanda başarılı olmaları mümkün değildir. İnsanların uzun ömürlü olmaları fiziken ve ruhen sağlıklı olmalarına bağlıdır.

Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerimizden insanları uzaklaştırmaktadır. Zararları açıkça bilinmesine rağmen yapılan araştırmalar tüm dünyada zararlı madde kullanan insanların sayısının her geçen gün arttığını göstermektedir. Ayrıca toplumda yıkıcı etkileri olan bu zararlı alışkanlıklar ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olmaktadır.

Bilinçli ve sağlıklı bir nesil oluşturma yolunda, çocuklar ve gençlerimiz başta olmak üzere, toplumumuzdaki tüm bireylerimizin bu zararlı maddelere ulaşmasını önlemek, tüm toplumun görevidir. Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanan kişinin; kendisine, ailesine ve çevresine zarar verdiğini, el birliğiyle, önce çocuklardan başlayarak, gençlere ve toplumun tüm kesimlerine anlatmak da tüm bireylerin ortak sorumluğudur.

Yeşilay Haftası vesilesiyle, Türkiye Yeşilay Cemiyeti başta olmak üzere madde bağımlılığıyla mücadele için elini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyor, sizlerle birlikte geleceğimizi, geleceğimizin teminatı gençlerimizi madde bağımlılığından uzak tutabilmeyi temenni ediyorum”