Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Akkaş, işadamlarını Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yatırım yapmaya davet etti.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Akkaş, beraberinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muammer Çuhacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Arif Büyükyıldız, Özcan Aydoğan, Mehmet Ergül, Osman Koca ve Hacı İhsan Ümit Ulusaloğlu ile OSB’ye giderek incelemelerde bulundu.

TSO Başkanı Behiç Akkaş ve beraberindeki heyet OSB’deki tesislerde incelemede bulunarak, OSB görevlisi Hüsamettin Aşan’ndan bilgi aldılar.

Behiç Akkaş, kuruluş çalışmalarına 1997 yılında başlanan ve 2008 yılında alt ve üst yapısı tamamlanarak yatırım yapılacak duruma gelen OSB’nin, Çorum İl Özel İdaresinin % 94, Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odasının da % 6 katılım payı ile temsil edildiğini kaydetti.

484 Hektar alan kamulaştırılarak kurulan OSB’de 1. Etap uygulama alanı olarak seçilen 100 Hektarlık alanda 90 adet sanayi parselinin oluşturulduğunu anlatan Akkaş, 15 sanayi parselinin yatırımcıya tahsisi yapıldığını, halen 65 sanayi parselinin boş olduğunu aktardı.

Akkaş, gereksinim duyulması halinde parsel sayısının 273’e çıkarılabilecek konumda olduğunun altını çizdi. Yatırım için tahsisi yapılan parsellerden 3 tanesi de yatırımlar tamamlanarak üretim faaliyetin başladığını kaydeden Akkaş, 1 adet parselde yapı ruhsatı alındığını ancak henüz fabrika inşaatına başlanılmadığını ve 11 adet sanayi parselinin ise yatırım projesi hazırlama aşamasında olduğunu vurguladı.

Behiç Akkaş, OSB hakkında ayrıca şu bilgileri verdi; “OSB’nin enerji ihtiyacını karşılayacak olan 154/33 kV T.M bölgemiz alanı içerisinde yer almaktadır. Bölgemizin elektrik dağıtım şebekesi tamamlanmış olup, üretime geçen 3 adet tesisin enerji dağıtımı Sungurlu YEDAŞ tarafından yapılmaktadır. 2012 yılında EPDK’ dan bölgemiz adına dağıtım lisansı alınmıştır. Bölgemiz ile Telekom Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokol sonucunda, Telekom bölgemiz alanında altyapı çalışmalarını tamamlamıştır. İşletmeye açılan tesisler Telekom’un hizmetlerinden yararlanmaktadır.

Bölgede 1500 m3 gömme su deposu ve içme suyu şebekesi tamamlanmıştır. Bölgemizin su ihtiyacının karşılanması için, Kuzuluk mevkiinde 2 adet sondaj kuyusu açılmıştır. Bu kuyulardan elde edilecek suyun OSB’ye götürülmesi için hazırlanan, 50 m3 Dengeleme deposu, 2.600 metre terfi ve 10.350 metre isale hattından oluşan İçme Suyu Projesi Yapım İşi geçen yıl Ağustos ayında tamamlanarak bölgemizin su ihtiyacını karşılanmıştır.”

Çorum’un ikinci organize sanayi bölgesi konumundaki Sungurlu OSB’nin, Ankara karayolu üzerinde kurulu olmasının yatırımcılar için bir avantaj olduğunu kaydeden Akkaş, işadamlarını OSB’ye yatırım yapmaya davet ederek, her türlü desteği sağlayacaklarını bildirdi.