Sungurlu Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Program Uygulayan Okula dönüştürüldü.

2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren "Fen ve Sosyal Bilimler Projesi" uygulamaya hazırlanan proje imam hatip liselerinde, imam hatiplerde okutulan mesleki derslerin yanı sıra fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulanacak.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, Sungurlu Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Program Uygulayan Okula dönüştürülmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Eryiğit, "Bu okullarımızda hem fen ağırlıklı, hem de sosyal bilimler ağırlıklı sınıflar olacak. Adı geçen okullarımızdaki ders saatleri Program Uygulayan İmam Hatip Liselerinde de olacak. Bu imam Hatip Liselerimizde okuyan öğrencilerimiz fen bilimleri, sosyal bilimleri, istedikleri alanda hem de ilmi ve dini bilimleri bir arada öğrenecek. İmam hatipler artık yeni bir versiyonla kalite yönünden kendilerini geliştirecek. İmam hatip liseleri artık fen liseleri ile yarışacak duruma gelecek. Özellikle manevi ve değerler eğitimi yönüyle de öğrencileri donanımlı bir şekilde yetişecek. Mezun olduklarında bu öğrencilerden imam hatipli olarak birçok hukuk fakültesi, siyasal bilimler fakültesi, mühendislik fakültesi, tıp fakültesi potansiyeli olan öğrenciler yetişecek" dedi.

Fen ve Sosyal Bilimler programını uygulayan okula devam eden öğrencilerin, insanlığa ve topluma katma değer üretebilen, okuyan, düşünen, tartışabilen, sosyal ilişkileri gelişmiş, kişi, grup ya da topluluklar arası yaşanan problemlere çözümler üretebilen, kendisine ve değerlerine güvenen, liderlik becerisine ve evrensel değerlere sahip bireylerin yetişmesine vesile olacağını kaydeden Mustafa Eryiğit, “Bu okulumuz, aynı zamanda çevre ilçelerimize de hitap ederek buralardan da öğrenci alacak. Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi programını uygulayacak. Okulun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, Sungurlumuza hayırlı olmasını dilerim” dedi.