Sungurlu Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen “3 Aralık Engeliler Günü Farkındalık Programı”nda yapılan etkinliklerde engelli vatandaşlar eğlenirken, renkli anlar yaşandı.
Sungurlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Sakine Sarıyüce ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinesinde , 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Mesire Kafeteryada düzenlenen organizasyona Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ve eşi Vildan Şahiner, Çorum Zihinsel Engeliler Derneği Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, Belediye Başkan Yardımcıları Sakine Sarıyüce ve Mükremin Dağaşan, Başkan Yardımcıları eşleri Önay Sezen, Medine Dağaşan ve Birgül Yılmaz, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Özlem Bal ve öğrencileri, okul müdürleri, öğretmenler, engelli çocuklar ve aileleri katıldı.


Programa katılım sağlayan Çorum Zihinsel Engeliler Derneği Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları, bir konuşma yaptı.Hüsülüoğlu konuşmasında;”Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan oldukça mutluluk duyuyorum. Şartlarımızı biraz zorlayarak Sayın Başkanımızın davetine icabet etmek istedik. Çorumumuzun bu güzel ilçesinde özel çocuklarımıza ait böyle etkinliklerin yapılması çok güzel. Belediyemizi bu anlamda yürekten kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Bende aynı zamanda engelli annesiyim. Çorumda da iki derneğimizin başkanlığını yürütüyorum. Çocuklarımı çok seviyorum. Onlar için bir şeyler yapmak çok farklı bir duygu. Sungurlu belediyesi de burada bütün ailelerimize ulaşmaya çalışmış. Bu mutluluğu paylaşmak beni ayrıca duygulandırdı. Bu etkinliğinde en güzel kısmı eğlencelinin ön planda olması. Başka projelerde de inşallah Sungurlu ile birlikte olmayı çok isterim.”ifadelerine yer verdi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, “ Fiziksel engeller aşılabilirken, kalplerdeki ve vicdanlardaki engeller maalesef aşılamıyor. Nasıl ki bu hayatta zor bir imtihandan geçen engelli bireylerimizi özel diye atfediyor isek sizler de bir o kadar özelsiniz. Allah’ım emanetini ben ölmeden önce geri al”. Bir anne neden böyle dua eder? Evlat acısı çekebilmeyi hangi anne ne sebeple göze alabilir? Bunu ancak özel evladı olan aileler bilir. Sizler gibi! Engelli bir çocuğu olan anne babaların belki en çok durduğu ve düşündüğü yerdir burası. Böylesine büyük bir imtihanla sınanmak elbette ki kolay değildir. Bir evladın gözü olmak, kulağı olmak, eli ve ayağı olmak, hatta tüm benliği olmak elbette ki her anne babanın görevidir. Ama sizlerin üstlendiği görevlerin çok daha kutsal olduğu aşikârdır. İnsanları oldukları gibi kabul etmeyi, umudu, sabrı, gereksiz şeylere kaygılanmamayı, hüznü, yetinmeyi, küçük mutlulukları kaçırmamayı, en zorlu anlarda bile gülümseyebilmeyi ve yürekten sevmeyi öğretiyorsunuz. Yaşama gerçek anlamını katanlar yine sizlersiniz.


Bizler göreve geldiğimiz ilk günlerde bazı düsturlar edindik. Bunlardan bir tanesi de dezavantajlı bireylerimizin ve ailelerimizin yanında olmak, sorunlarını ve sıkıntılarını çözmekti. Çalışmalarımız hep bu yönde şekillendi. Sadece engellilerle ilgili günlerde değil, sürekli olarak varlığımızı hissettirmeye gayret gösteriyoruz. Yaşadığınız sıkıntılarda çözüm ve dönüşümün sağlanabilmesi için buradayız" dedi.