Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan, Erbakan Vakfı Sungurlu Temsilciliğinin açılışını yaparak, “Allah bu çatı altında yapılacak çalışmaları Sungurlu’ya ve Çorum’a mübarek etsin” dedi.

Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ismini taşıyan Erbakan Vakfı Sungurlu Temsilciliğinin açılışı törenle yapıldı.

Temsilciliğinin açılış kurdelesini Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan kesti.

Açılışta bir konuşma yapan Dr. Fatih Erbakan, merhum Başbakan Erbakan’ın, hayatı boyunca Peygamberlerin yolunu takip eden, Peygamberlerin yolundan yürüyen bir lider olduğunu söyledi.

Dr. Fatih Erbakan konuşmasına şöyle devam etti;

“Cenab-ı Allah Sungurlu Erbakan Vakfı Temsilciliğimizin açılışını hayırlı ve mübarek etsin. Cenab-ı Allah bu açılışı Sungurlu’nun Çorum’un, milletimizin, İslam Alemi’nin, bütün mazlumların ve ezilenlerin kurtuluşuna vesile olacak çalışmalardan bir tanesi eylesin. Her şeyden önce çok değerli Sungurlu Erbakan Vakfı İlçe Başkanımıza bütün yönetimine, ekibine bu açılışta emeği geçen bütün Erbakan Vakfı mensuplarına, bütün isimsiz kahramanlara ayrı ayrı teşekkürler ediyorum, Allah kendilerinden razı olsun. Merhum Erbakan Hocamızın ismini taşıyan Erbakan Vakfımızın Sungurlu’da ki temsilciliğini açıyoruz. Allah bu çatı altında yapılacak çalışmaları Sungurlu’ya ve Çorum’a mübarek etsin. Bu çatı altında Erbakan Hocamıza Milli Görüş davasına yakışır hizmetlerin yapılmasını nasip eylesin.

Erbakan Hocamızın çok önemli özellikleri vardı, burada bir kaç tane özelliğine değinmek istiyorum Erbakan Hocamız diyordu ki, ‘Milli Görüş Peygamberlerin yoludur, Milli Görüş Hz. İbrahim (A.S) davasıdır. Cenab-ı Allah’ın insanlığın kurtuluşu için gönderdiği Peygamberler ne için mücadele etmişse, asırlar boyunca insanlığa neyi öğütlemişlerse, hangi tavsiyede bulunmuşlarsa Milli Görüş hareketi de aynı yolda yürümek için aynı öğütleri insanlığa yapmak için yola çıkmıştır’ diyordu.

Dolayısıyla Erbakan Hocamızın en önemli özelliği hayatı boyunca Peygamberlerin yolunu takip eden, Peygamberlerin yolundan yürüyen bir lider olmasıydı. Allah gani gani rahmet etsin. Bir kez daha Sungurlululara, Çorumlulara, sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Erbakan Hocamızın yaptığı gibi, sizleri alnınızdan öpüp bağrıma basıyorum. Erbakan Vakfımıza destek olmanızı sizlerden istirham ediyorum. Allah hepinizden razı olsun, açılışımız mübarek olsun.”

Açılışa Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Mücahit Çelik, Bölge Sorumlusu İbrahim Çelik, Çorum İl Temsilcisi Yakup Taş, Sungurlu İlçe Temsilcisi Hasan Zehir ve vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından Dr. Fatih Erbakan ve beraberindekiler esnafı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Erbakan’a esnaf gül vererek, leblebi ikram etti.