AK Parti Çorum Sungurlu İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Parti binasında yapılan toplantıya Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İlçe Başkanı Muammer Çuhacı, il genel ve belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Yerel seçimlerde izlenecek yol haritasının masaya yatırıldığı toplantıda AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 17 Aralık sürecini anlatan Ceylan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Çorum Belediye başkan adayı hakkında da değerlendirmede bulundu.
Türkiye’nin Mayıs ayından itibaren zorlu bir sürece girdiğini dile getiren Ceylan, ülke ekonomisinin düzeldiği, ilk kez Türkiye’nin IMF’ye olan borcunun sona erdiğini gören bazı çevrelerin bundan rahatsız olduğunu söyledi.
Gezi olaylarıyla başlayan sürecin devamının geleceğini bildiklerini dile getiren Ceylan, 17 Aralık’ta halka yapılan operasyonda tek hedefin Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’sız bir siyaset oluşturmak olduğunu belirtti.
17 Aralık operasyonunun amacının bu ülkedeki istikrar ve güveni ortadan kaldırmak olduğunu anlatan Ceylan, şöyle konuştu: “Gezi olayları ve 17 Aralık operasyonlarıyla bizim cebimizden 1 ayda 148 katrilyon para çıktı. İki gün sonra veya en geç Cuma günü adayımız açıklanacak. Kim aday seçilirse seçilsin diğer adaylar seçilen arkadaşın yanında olmazsa o insanlarla helalleşmem, o insanlarla Recep Tayyip Erdoğan da helalleşmez. Kim seçilirse seçilmeyenler seçilen arkadaşa destek olacak. Artık topla, tüfekle devrim yapılmıyor. Recep Tayyip Erdoğan boşuna demiyor 'Bu bir Kurtuluş Savaşı’ diye. Her şeyin başı artık ekonomiden geçiyor. Ekonomi bozulduğu an, senin cebindeki para gittiği an ülke kendiliğinden kaosa giriyor.”

KAPI KAPI GEZDİLER SONUNDA ADAYLARINI BULDULAR
CHP’nin Çorum Belediye başkan adayı hakkında açıklamalarda bulunan Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz yıllardır CHP’ye Çorum’da komşuluk ettik. İlk ışıklarını söndüren onlardı. CHP’nin adayı kim olacak diye hep toplantılarda sormuşumdur. Nihayet kapı kapı geze geze bir aday buldular Çorum’a. Hayırlı uğurlu olsun. Buldukları aday da kapı kapı gezdi. En son geldiği kapı Cumhuriyet Halk Partisi. Bakalım CHP’den sonra, bir hezimetten sonra buldukları aday hangi kapıya gidecek. Gidecek kapıda kalmadı herhalde. Demokrat Parti, Fazilet Partisi, Has Parti, AK Parti derken, arada DYP, ben artık sayamadım. En sonunda geldi CHP’ye. Kendilerine hayırlı, uğurlu olsun diliyorum. Özellikle söylüyorum 1 Nisan’da da Kenan Bey Çorum’da olur. 1 Nisan’da eğer Çorum’da olursa bize Nisan 1 şakası olur. Tahmin etmiyorum 30 Mart akşamı 7-8 gibi sandıkların sonucunu alır ve Çorum’dan ayrılır, ondan sonra yeni adresini aramaya başlar. Allah yolunu açık etsin. Biz kimseye beddua etmeyiz, dua ederiz.”
İlçe belediye başkan adaylarının büyük bir ihtimalle yarın açıklanacağını dile getiren Ceylan, şunları söyledi: “Pazartesi günü Başbakanımız yurt dışına çıkmadan önce açıklanacağını bize bildirdi. Pazartesi günü büyük bir ihtimalle açıklanacak. Pazartesi açıklanmazsa Cuma gününe kadar tüm Türkiye’de ilçe belediye başkan adayları açıklanacaktır.”
30 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerini “yüzyılın seçimi” olarak niteleyen Ceylan, hükümeti istifaya davet eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu’ya cevap verdi.
Türkiye’nin bundan sonraki kaderinin bu seçime bağlı olduğunu kaydeden Ceylan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu oyunların devamı gelecek. 30 Mart’a kadar şiddeti artacak. Cuma günü Sungurlu’ya gelerek açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu hükümeti istifaya davet etmiş. Buradan kendisine söylüyoruz, “Kendileri 2000’li yıllarda Türkiye’yi ne hale düşürdüğünü, 1 cente muhtaç olduğunu ne zaman unutmuşlarda hükümeti istifaya davet ediyorlar. O zaman kendileri istifa etmiş mi yoksa millet mi defterlerini dürmüş? Biz önce yaradana inanırız, sonra millete güveniriz. Bu iktidarı sandıkla millet getirdi, iktidarları millet götürür. Demokrasinin olduğu yerlerde hesaplaşmalar sandıkta olur. Allah’ın izniyle bu millet daha önce bize nasıl teveccüh gösterdiyse yine aynı teveccühün fazlasını gösterecektir."