Sungurlu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan ‘’Bu Dünyada Biz de Yaşıyoruz’’ projesi devam ediyor.
Sungurlu Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Ahmet Haşim Özsaray, 21 Mayıs 2013 tarihinde onaylanarak uygulanmaya başlanan projenin, Orta Karadeniz Kalkınma (OKA) Ajansı 2013 yılı Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı kapsamında desteklendiğini söyledi.
Proje ortaklarının Sungurlu Kaymakamlığı, Sungurlu Gençliği Eğitim Kültür ve Spor Derneği ile Sungurlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın olduğunu ifade eden Özsaray, proje iştirakçilerinin ise Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sungurlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Sungurlu Devlet Hastanesi ile Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin olduğunu aktardı.
Kaymakam Osman Beyazyıldız’ın yakından takip ettiği projenin amacının Sungurlu’nun belde ve köylerinde yaşayan 25 orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli çocuklara 1 yıl boyunca eğitim verilmesi olduğunu anlatan Özsaray, “Proje ekibinin kurulmasının ardından proje tanıtım faaliyetlerinin yapılması için merkez, köy ve beldelerdeki zihinsel engelli ailelere ziyaretler yapıldı. Eğitime alınacak 6-23 yaş arası 13 bayan ve 12 erkek orta ve ağır düzeyde engelli belirlendi. Belirlenen engelli bireylerin araç ile ilçe merkezine taşınarak Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitime başlandı. Eğitmenler tarafından zihinsel engellilere müzikal ve tiyatro eğitimleri veriliyor.

Projenin toplam maliyeti 136 bin 123 TL. Bunun 101 bin 210 TL’lik yüzde 74,35’lik kısmını OKA, geri kalan kısmı ise Sungurlu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılanacak” dedi.
Proje kapsamında Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Okuluna Engelli Oyun Parkı kurulacağını anlatan Özsaray, “İlçede eğitim gören öğrencilere, kurumlarda çalışan personellere, öğretmenlere ve vatandaşlara yönelik konferanslar verilecek.
Engelli ailelerinden 50 kişiye uzman doktor tarafından psikolojik destek verilecek. İlçedeki ilk ve ortaokullarda okuyan öğrencilerin, Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Okulunda eğitim gören engelli öğrencilerle kaynaşmaları için ziyaretler düzenlenecek” dedi.
Projenin okulların yaz tatile girmesiyle sona ereceğini belirten Özsaray, proje sonunda ailelerle birlikte piknik düzenleneceğini bildirdi.

Vatandaşlardan Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Okulu’nda eğitim gören engelli öğrencileri ziyaret etmelerini isteyen Özsaray,  bu bireylerin topluma kazandırılması için her türlü maddi ve manevi desteğe ihtiyaçları olduğunu vurguladı.
Özsaray ayrıca, projenin başarılı bir şekilde yürümesine  katkı sağlayan proje ekibinde bulunan Nazan Alıcıkuş ve Gökçe Bitilgen ile Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Okulu yönetici ve öğretmenlerine teşekkür etti.