Sungurlu’da engelli olduğu için askerlikten muaf olan Ekrem Koçak, 1 günlüğüne temsili askerlik yapıp yemin etti.

20 yaşında ki Ekrem Koçak ağabeyi Ramazan Koçak ile İlçe Jandarma Komutanlığına giderek temsili askerlik yapmak için başvuru yaptı.

Sungurluda yaşayan ve 4 yaşında geçirdiği hastalık sonucunda zihinsel engelli kalan Koçak'ın en büyük hayalinden biri olan askere gitme isteği, İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yerine getirildi.

Başvurusu kabul edilen Koçak, temsili askerlik uygulaması kapsamında bir günlüğüne de olsa askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Kamuflaj ve botlarını giyen Ekrem Koçak, eğitim alanına çıkarak kendisi gibi vatani görevini yapan erbaşlarla birlikte komutanlarının gözetiminde eğitimlere katıldı.

Koçak, asker selamı vermeyi, ’rahat’ ve ’hazır ol’ gibi komutlarda nasıl durulacağını öğrenerek, nöbet tuttu ve diğer faaliyetlere de iştirak etti.

Yemin ederek bir günlüğüne de olsa askerlik yapmanın sevincini yaşayan Ekrem Koçak, yemin töreni sonrasında, asker ocağında olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

“EN BÜYÜK HAYALİ ASKER OLMAKTI”

Ağabeyi Ramazan Koçak ise, “Kardeşimin en büyük hayali askere gidip çakı gibi asker olmaktı. Bir abi olarak kardeşimi askeri üniforma içerisinde görmeyi ben de çok istiyordum. Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Baş Polis İbrahim Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanımız Üsteğmen Tolga Çiftçi başta olmak üzere hem kardeşim hem de benim hayalimin gerçeğe dönüşmesinde emek veren, destek olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Çiftçi, Ekrem Koçak’a bundan sonraki hayatında başarılar diledi.

‘ASKER KINA GECESİ’ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Ekrem Koçak için askere gitmeden bir gün önce Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde bulunan işyerlerinin önünde ‘Asker Kına Gecesi’ etkinliği düzenlendi.

Halaylar ve oyun havaları eşliğinde gönlünce eğlenen Ekrem Koçak’a, davetli misafirler de eşlik ederek doyasıya eğlendiler.

Bu eğlenceli anları cadde esnafı cep telefonları ile hem görüntüledi, hem de gençlere eşlik etti ve hep birlikte Koçak’ın kınası yakıldı.

Ekrem Koçak yaptığı açıklama da, “Kına gecesi çok güzel geçti. Gönül isterdi ki engelli olmayayım, ben de gerçekten askere gideyim. Ama nasip kısmet, Allah'ın emrine boynumuz kıldan ince." diye konuştu.

Ağabey Ramazan Koçak’ta etkinlikte yanlarında olup, her zaman destek olan cadde esnafına teşekkürlerini sunarak, “Bu süreçte destek veren, Sungurlu İlçe Jandarma Komutanı Sayın Tolga Çiftçi’ye, İlçe Emniyet Müdürü Sayın İrfan Korkmaz'a, İlçe Emniyet Büro Amiri Sayın İbrahim Yılmaz'a, Sungurlu Gazetesi çalışanlarına, Birlik Market Sahibi Sayın Onur Koca'ya, Sungurlu EKO Market Sahibi Sayın Özcan Alafoğlu'na, Berber Sayın Ziya ve Haydar Çağlıoğlu kardeşlere, Vakıfbank Sungurlu Şubesi Güvenlik Görevlisi Sayın Burhan Kocamanoğlu'na, Sungurlu Haber Gazetesi ve İnternet Gazetecisi Sayın Volkan Hançeroğlu'na, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi esnafına ve tüm dostlarımıza teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.