Sungurlu ilçesinde yaşayan 1898 doğumlu Elife Kılıç, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşüne ve Cumhuriyetin kuruluşuna kadar birçok tarihi olaya tanıklık etmiş.
Elife ninenin 10 çocuğundan 4’ü hayatını kaybetti. 20’ye yakın torunu olan Elife nine 1 asrı aşkın hayatında torununun torununu da gördü.
Bugüne kadar hiç doktora gitmeyen Elife nine, önceki gün Sungurlu ilçesinde küçük bir kaza sonucu kalça kemiği kırılınca Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Elife ninenin 70 yaşındaki kızı Bergüzal Karakoç ise bir an olsun annesin yanından ayrılmıyor. Karakoç, Elife ninenin süt, yoğurt, yumurta, köyde yetiştirdikleri sebze ve meyve gibi doğal ürünlerle beslendiğini söyledi.
Elife ninenin 114 yaşında olmasına rağmen çok sağlıklı olduğunu belirten Bergüzal Karakoç “Bu güne kadar çok çalıştı, yalın ayak tarlada ırgatlık yaptı. Ağrı eksici bile içmezdi. Çok sağlıklıydı. Bu güne kadar her işini kendisi yapıyordu” dedi.
Düşme sonucunda kalça kemiği kırılan Elife ninenin ilk kez hastaneye geldiğini belirten Karakoç, annesinin ameliyat olarak tekrar sağlığına kavuşması için dua ettiklerini söyledi.