Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çorum Şubesi, şehir merkezinde olduğu gibi ilçelerde de etkinliklerini sürdürmeye devam ediyor.
AGD Çorum Şubesi yönetici ve üyeleri, Sungulu İlçe Temsilciliğini ziyaret ederek, ilçede bir sohbet toplantısı düzenledi. Sungurlu’da “Hak-Batıl Eğitimi” konulu bir etkinlik düzenleyen AGD Çorum ekibi, çok sayıda gence eğitim verdi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda hak ve batılın ne olduğu anlatıldı.
Konuşmalarda; “Bir insanın yağmur yağarken yağmur şemsiyesini alıp da dışarı çıkması doğru bir harekettir. Ama yağmur yağmadığı halde yağmur şemsiyesini açarak dışarı çıkması yanlış bir harekettir. Dolayısıyla, Türkçemizde kullanılan doğru ve yanlış kelimeleri, şarta bağlı olarak yapıldığı zaman isabetli olan şey veya olmayan şey manasındadır.
Halbuki iki kere iki dört eder. Yağmur yağsa da dört eder, güneş açsa da dört eder. Bir hafta önce de dört eder, bin yıl önce de dört eder. İşte şarta bağlı olmaksızın mutlak olarak her şart altında doğru olan şeye HAK denir. Bunun tersine olarak bir insan iki kere iki üç dese, yağmur yağsa da yanlıştır, güneş açsa da yanlıştır. Bir hafta önce de yanlıştır, bin sene önce de yanlıştır. Dolayısıyla her şart altında yanlış olan şeye ise BATIL denir” ifadelerine yer verildi.
Anadolu Gençlik Derneği Halkla İlişkiler Başkanı, son olarak gençler üzerinde tahrip edilen ahlak ve maneviyatı güçlerinin yettiği kadar düzeltmeye çalışacaklarını ve gençler üzerinde oynanan bu kirli oyunları hak- batıl eğitiminden sonra ahlak ve maneviyat eğitimleri ile bozacaklarına inandıklarını ifade ederek, “Biz çalışırsak Allah bize yardım eder, Allah bize yardım ederse ancak biz galip geliriz” diye konuştu.