Yüksek Seçim Kurulu, 31 Martta yapılan seçimlerde 2 mahalle ve 7 köyde seçilen muhtarların seçilmeye engel durumları olduğu gerekçesiyle mazbatalarını iptal ederek, 2 Haziran’da seçimlerin yenilenmesi kararını aldı.

Yüksek Seçim Kurulu yaptığı incelemede; ilçe merkezinde Sunguroğlu mahallesi muhtarı Sedat Akay ve Fevzipaşa mahallesi muhtarı Ali Yiğitoğlu ile ilçeye bağlı Dayıncık köyü muhtarı Dilaver Kürbüz, Yenihacılarhanı köyü muhtarı Ümit Akkaş, Oğlaközü köyü muhtarı Engin Yollu, Küçükincesu köyü muhtarı İsmail Çağmaoğlu, Aşağı Beşpınar köyü muhtarı Tuncay Bilim, Mahmatlı köyü muhtarı Mehmet Güleçyüz ve Kaledere köyü muhtarı Erol Kesekler’in seçilmeye engel mahkûmiyetlerinin bulunduğunu tespit etti. Kurul, bu muhtarların mazbatasını iptal ederek, 2 Haziran’da bu seçim bölgelerinde yeniden muhtarlık seçimi yapılmasına karar verdi.

Diğer taraftan Yüksek Seçim Kurulu, bazı köy ve mahallelerde ihtiyar heyetine seçilen 12 kişinin de çeşitli nedenlerden dolayı seçilmeye engel durumlarının olduğunu tespit ederek mazbatasını iptal etti.