Çorum’un Sungurlu ilçesinde bakımsızlık ve kargaların istilasıyla yaşam mücadelesi veren şehir parkı eski günlerini arıyor.
1963 yılında dönemin Belediye Başkanı İhsan Emralioğlu tarafında İzmit'ten getirilen ağaçlar ve çeşitli bitki örtüsüyle oluşturulan park, ilçenin akciğerleri konumunda.

Son zamanlardaki bakımsızlık, kargaların ağaçlara sürü halinde yuva yapması, yapılmayan koruma ve iyileştirme nedeniyle park yaşam mücadelesi veriyor. Baharın geldiği şu günlerde, önceki günlerini arayan şehir parkının bakımını belediye personeli merhum Ahmet Bardak yapıyordu ve bölge insanları tarafından örnek olarak gösterilmekteydi.
Park içerisindeki yediveren güllerine ve Japon elmalarına konan saka ve bülbüllerin yerinde şimdi karga sesleri ve pislikleri bulunuyor.

Kuruyan ağaçların gazelleri parkın içler acısı durumunu beyan ediyor. Sabah spor ve gezintiye çıkan ve parkın eski günlerini bilen vatandaşlar, yeni mesire alanlarına gösterilen ilgi ve alakanın yarım asırı geçen geçmişe sahip şehir parkına da gösterilmemesine üzüldükleri ifade ediyorlar.

Diğer taraftan şehir parkı yanında bulunan binadaki sendika ve halıcının boşaltılarak tadilata başlandığı gözlendi.