Çorum’un Sungurlu ilçesi Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı ve üyeleri ilçeye yapılması kararlaştırılan Anadolu Öğretmen Lisesi binası için imza topladılar. Okul aile birliği yetkilileri önceki gün toplanan imzaları ve dilekçeyi Kaymakam Hulusi Şahin’e sundu. 
Sungurlu Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Müslüme Salo, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Özsaray ve Şükrü Çaylan tarafından gerçekleştirilen ziyarette, “Sungurlu Anadolu Öğretmen Lisesi” yeni okul inşaatının biran önce başlatılması için velilerden topladıkları imza ve dilekçeleri Kaymakam Hulusi Şahin’e sundu.
Kaymakam Şahin, okul aile birliğinin ve velilerin ortaklaşa başlattığı imza kampanyasının yerinde bir karar olduğunu ifade ederek kendilerini tebrik etti. Kaymakam Şahin, göreve geldiği günden beri bu konunun çözümü için yoğun çaba sarf ettiğini ancak sürekli engeller ortaya çıktığını ifade ederek, “Ben Sungurlu’ya geldiğim günden beri bu konuyu çözmeye çalışıyorum, fakat her seferinde yeni bir engelle karşılaşıyoruz. İlk etapta en büyük sorun arsa tahsisiydi. O konuyu çözdük. 10 bin metrekare alan bu okul inşaatı için il özel idaresine devredildi. Devlet okulun yapımında harcanacak yaklaşık 8 Milyonluk ödeneği de bütçe olarak ayırdı. Bu 5 yıllık süreçte bütün her şeyin hazır olmasına rağmen bir türlü ihaleye çıkılamadı. Buna bahane olarak ise arazinin zemin etüdünün yapılamaması gösteriliyor. Bizler konunun çözüme kavuşturulması ve inşaatının başlaması için belediye başkanımızla birlikte elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Sungurlu Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Müslüme Salo ise bu konunun takipçisi olduklarını belirterek, Temmuz ayında zemin etüdünün yapıldığı ve 5 ay geçmesine rağmen hiçbir aşama kaydedilmemesi düşündürücü olduğunu söyledi.
Yılan hikayesine dönen Sungulu Anadolu Öğretmen Lisesi binasının 8 milyon lira ödeneği hazır halde beklediğini, Sungurlu Belediyesi tarafından okul binası yapılmak üzere devredilen 10 bin metrekarelik arsa mevcut olduğunu söyleyen Salo, “Para var, arsa var ama icraat yok. Bu zamana kadar ne yapıldı. Neden zemin etüdü bahane edilerek ihaleye çıkılmıyor. Birileri bunun hesabını vermek zorunda. Bunun sorumluluğu yüklenenlerden gerekli açıklamaya bekliyoruz” dedi.
Yeni yapılacak okulda yüzlerce yeni öğrencinin eğitim göreceğini söyleyen Salo, “Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bu okul Sungurlu için büyük bir avantajdır. Eğer bu işe engel olmaya çalışanlar varsa ellerini vicdanlarına koyup bir kez daha düşünmelerini istiyoruz. Çünkü burada binlerce gencin eğitim hayatı söz konusudur” ifadelerini kullandı.