Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın Millet Kafe'de basın ile bir araya geldi.Toplantıda soruları cevaplayan Başkan Aşgın Yeni Çorumspor ile ilgili suskunluğunu bozdu.

Yeni Çorumspor Eski Başkanı Fatih Özcan'ın Çorum Belediyesi ile ilgili yaptığı açıklamalara açıklık getirdi.Özcan' ın kamyon garajı ve stadyum ile ilgili yaptığı açıklamalara sayıştay raporunu göstererek cevap verdi.

Kanunun ilgili maddesinde belediyelerin 'Amatör klüplere' yardım edebileceğinin altını çizen Halil İbrahim Aşgın, " Belediye amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapar ve gerekli desteği sağlar. Belediye başkanı profesyonel spor kulüplerine başkanlık yapamaz ve yönetimde olamaz. 2018 yılı Sayıştay Raporu şöyle: Belediye’ye ait kamyoncular garajının spor kulübüne ihalesiz olarak verilmesi mümkün bulunmamakta, bu yerle ilişkin işgal ücretinin tahakkuk ettirilmesi gerekmekte, izinsiz yapılan kira sözleşmelerinin iptal edilmesi istenmektedir. İdare tarafından inşa edilen spor tesisinin spor kulübüne bedelsiz devredilmesi, mevzuat hükümleri çerçevesinde Belediyeye ait bir taşınmazın 3. Şahıs olan bir spor kulübüne bedelsiz devri mümkün değildir. Belediye olarak Sayıştay raporlarına rağmen Yeni Çorumsporu zora sokacak bir harekette bulunmadık” açıklamalarında bulundu.

“Biz laf yapmayız iş yaparız”

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Yeni Çorumspor tartışmasının sadece Çorum Belediyesi ve Halil İbrahim Aşgın üzerinden yapılması, Yeni Çorumsporu siyasete alet etmektir” diyerek “ Yeni Çorumsporu siyasete alet etmeyenlerden biri de Halil İbrahim Aşgındır. Herkes kendi işini yapsın. Sosyal medya üzerinden ve sürekli basın mensupları aracılığıyla açıklama yaparak kulüp yönetilmez. Biz laf yapmayız iş yaparız” dedi.

“Yasal zemin içinde destek vereceğiz”

Aşgın, “Yeni Çorumspor hepimizin ortak paydasıdır. Niye sadece Çorum Belediyesi ve Aşgın’ın desteği tartışılıyor? Yeni Çorumspor’un üst liğe çıkmasının tek çaresi yöneticiler, sivil toplum kuruluşları toplantı düzenleyecek ve sorunlar çözülecek. Bizde Çorum Belediyesi olarak yasal zemin içinde, ahlaki, etik kurallar içinde her türlü desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.