Çorum Belediyesi Gençlik Merkezleri tarafından öğrencilerin yaz tatilini daha verimli geçirmeleri amacıyla hizmete açılan yaz kursları sona eriyor.

25 Haziran’da kursların başladığı yaz spor okullarında en çok ilgi futbol branşına oldu. Cuma günü sona erecek olan Yaz Spor Okullarında 21 branşın yer aldığını dile getiren Belediye Başkanı Zeki Gül, kursa katılan öğrencilerden sadece yaz aylarında değil sporu her zaman yapmalarını ve bir yaşam biçimi haline getirmelerini istedi. 

2015 yılında başlatılan Yaz Spor Okulları’na her geçen yıl ilginin arttığını söyleyen Belediye Başkanı Zeki Gül; “Yaz Spor Okullarımız yüzmeden bowlinge, buz pateninden bocceye, masa tenisinden voleybola, futboldan, halk oyunlarına; uzak doğu sporlarından, salon sporlarına kadar 4 yıldır düzenlediğimiz, bir eğitim programı. Bu yıl yine aynı şekilde Gençlik Merkezlerimizde, Buhara Kültür Merkezimizde, Spor İşleri Müdürlüğümüze bağlı tesislerde öğrencilerimiz akademik kurslarımıza, ilgi ve yetenek kurslarımıza kaydolup, yaz tatilinde de kişisel gelişimlerine katkıda bulundular. Yaz kurslarımız ve yaz spor okullarımız tamamlamak üzere. Spor kurslarımızdan 2264 evladımız yararlandı. Evlatlarımızın en iyi şekilde eğitim almasını, kişisel gelişimine destek olan yeteneklerini geliştirmesini; ailesine, devletine, milletine faydalı bir insan olmasını istiyoruz. Nasıl ki; bir anne ve babanın hayatındaki en önemli hedef evladının en iyi şekilde yetiştirmesi ise biz de Çorum Belediyesi olarak bu kutlu hedefi sahipleniyoruz. Bu hedefe uygun faaliyetlerle çocuklarımıza, gençlerimize kapsamlı bir eğitim hizmeti veriyoruz. Evlatlarımız yaz aylarında yapabilecekleri en doğru faaliyetleri yaptılar. Bizler bu kurslarımızı sadece bir spor faaliyeti olarak görmüyoruz. Aynı zamanda da bir eğitim faaliyeti olarak görüyoruz. Evlatlarımızdan bu yaz kurslarımızın ardından da sportif faaliyetlere devam ederek sporu bir yaşam biçimi haline getirmeliler. Yaz Spor Okulları’nda kurs gören tüm evlatlarımıza başarılar diliyorum” dedi.