Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Üniversiteler Arası Kros Türkiye Şampiyonası 15 Mart 2014 Cumartesi günü Çorum Bozboğa köyü kros parkurunda düzenlendi. 
Hitit Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmaya Çorum Belediyesi ve İl Özel İdaresi de destek verdi. 

KROS PARKURUNDA 238 SPORCU KOŞTU
Merkeze bağlı Bozboğa Köyü yakınına İl Özel İdaresi tarafından kurulan kros parkurunda gerçekleştirilen şampiyonada Üniversiteli Erkekler Kategorisinde 26 üniversiteden toplam 146 sporcu ve Üniversiteli Bayanlar Kategorisinde 16 üniversiteden 92 sporcu olmak üzere toplam 238 sporcu yarıştı. Şampiyonada Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu da ilk kez kros alanında takım çıkardı. 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile 10:15’te başlayan açılışı gerçekleştirilen şampiyonada İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, bir selamlama konuşması yaptı. Genel Sekreter Ömer Arslan, böyle önemli bir organizasyonun Çorum’da yapılmasından heyecan duyduklarını belirtti ve tüm sporcular ile onların hocalarına “hoş geldiniz” dedi.

5 BİN METRE BAYANLAR TAKIM SIRALAMASI
Şampiyonanın 5 bin metrelik bayanlar kategorisinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi takımı 40 puan ile birinci, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi takımı 54 puan ile ikinci, Ankara Üniversitesi 72 puanla üçüncü oldu. 

5 BİN METRE BAYANLAR FERDİ SIRALAMA
Bayanlar kategorisinin ferdi sıralamasında ise Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden Elif Karabulut 17.52’lik derece ile birinci, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden Sevilay Eytemiz 18.02’lik derece ile ikinci, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Şeyma Yıldız 18.50’lik derece ile üçüncülüğe hak kazandı. 

10 BİN METRE EREKLER TAKIM SIRALAMASI
Yine şampiyonanın 10 bin metrelik erkekler kategorisinde Dumlupınar Üniversitesi 40 puanla birinci, Kastamonu Üniversitesi 83 puanla ikinci, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 90 puanla üçüncü olurken, yeni oluşum içerisinde olan Hitit Üniversitesi Kros Takımı 224 puanla 13. Sırada yer aldı ve gelecek yıllar için ümit verdi.

10 BİN METRE ERKEKLER FERDİ SIRALAMASI
Erkekler kategorisinin ferdi sıralamasında birinciliği ve ikinciliği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sporcuları göğüsledi. 31.24’lik derece ile Mehmet Akkoyun birinci, 31.31’lik derece ile Şeref Dirli ikinci, Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden Cihat Ulus ise 31.40’lık derece ile üçüncülüğü aldı. 

ŞAMPİYONAYA BOZBOĞA KÖY HALKI VE PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ
Bozboğa köy halkının da izleyici olarak yoğun ilgi gösterdiği şampiyonaya Merkez Jandarma Komutanı J.Yzb. Ünal Yağmurkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Türkiye Atletizm Federasyonu’ndan Federasyon Temsilcisi Metin Değirmenci, Orta Uzun Mesafe Koordinatörü Ali Tunç ve Merkez Hakem Komitesi Üyesi Cengiz Keskin ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Müsabaka Temsilcisi ve Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu İl Temsilcisi ve Hitit Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hüseyin Özden, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları Ünal Demiray ve Bülent Kankurdan ile Birim Müdürleri, İl Özel İdaresi Gençlik ve Spor Kulübü Genel Sekreteri Veli Singer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Satı Yücel, Atletizm İl Temsilcisi Vahap Sönmez, Uluslararası Atletizm Hakemi ve Müsabaka Organizatörü Ertan Yılmaz katıldı. 

BOZBOĞA MUHTARINDAN KEŞKEK İKRAMI
Yoğun mücadelelere neden olan Türkiye Üniversiteler Arası Kros Türkiye Şampiyonası sonunda sporculara ve izleyicilere Bozboğa Köyü Muhtarı Ünal Boztilki tarafından Çorum’un geleneksel yemeklerinden Keşkek ikramında bulunuldu. Çorum’un misafiri sporcular ve hocaları keşkek ikramından memnuniyet duyduklarını belirterek, Muhtar Boztilki’ye teşekkür ettiler.

ŞAMPİYONANIN TEKNİK TOPLANTISI ANVATAR OTEL’DE YAPILDI
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Üniversiteler Arası Kros Türkiye Şampiyonası’nın teknik toplantısı ise Anvatar Otel’de 14 Mart 2014 Cuma günü saat 17:00’de Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Müsabaka Temsilcisi ve Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner başkanlığında gerçekleştirildi.
Şampiyonaya katılan sporcular ve hocalarından oluşan yaklaşık 300 kişi, Çorum programları kapsamında Antavar ve Anitta Otel’de konakladılar.