Dünyada ve Türkiye'de ilk kez kutlanan ve kutlama etkinlikleri Çorum Hitit Üniversitesi'ne verilen "Uluslararası Üniversite Spor Günü" renkli gösterilere sahne oldu.
Hitit Üniversitesi tarafından Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu işbirliğiyle "Uluslararası Üniversite Spor Günü" etkinliği düzenlendi. Etkinlik, dün BESYO Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.
Kutlama programına, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Cuma Aykaç, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve şehitleri anma kapsamında video gösterimi yapıldı. Ayrıca Rektör Reha Metin Alkan'ın daveti üzerine demokrasi şehitleri için fatiha okundu.
Kutlama programında bir konuşma yapan Rektör Alkan, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin gösterdiği dirayetin ardından daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Alkan, Beden Eğitimi ve Spor Yükseokulu’nun bölgenin ve Türkiye’nin yıldızı olmaya aday olduğunu belirtti.
Rektör Alkan’ın konuşmasının ardından kürsüye Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, geldi. Konuşmasının önemli bir bölümünü 15 Temmuz darbe girişimine ayıran Tamer, “15 Temmuz’da bizi Allah korudu. O gün bu vatan için yaşamak, bu vatan için şehit olmak nedir gördük” dedi.
Törende son konuşmayı ise Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Haşim Eğer yaptı. Eğer, 25-30 Ekim tarihleri arasında Çorum’da düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonası için Atatürk Spor Salonu’nu yetiştireceklerini bildirdi.
Daha sonra kutlama programın 3 x 3 basketbol maçı, 3 sayı yarışması, badminton maçı, masa tenisi müsabakası, goalball müsabakası, cimnastik gösterisiyle devam etti.
Törende özellikle Altı Nokta Körler Derneği yönetici ve üyeleri ile üniversite öğrencileri arasında yapılan maç, yoğun ilgiyle izlendi. Görme özürlülerin görmeyen gözleriyle karşı kaleye gol atması, katılımcıların alkışını topladı.