Çorum Belediyespor’un gol yollarındaki en etkili silahı olan Yakup Alkan, sezon sonunda şampiyonluk yaşayacaklarına inancının tam olduğunu ifade etti.

Buna hem kendisi hem de takım arkadaşlarının yürekten inandığına işaret eden tecrübeli futbolcu, “Tüm Çorum halkı bir şeyden emin olsun ki, bu takım gelecek sezon 2. Lig’de mücadele edecek. Buna hem ben hem de takım arkadaşlarım gönülden inanıyoruz. Bunun için de çalışıyoruz. Biz lige maçtan maça bakmıyoruz. 34 maçın tamamına bakıyoruz. Bazen istemediğimiz sonuçlar alıyor olabiliriz. Ama bu durumu tersine çevirmenin bizim elimizde olduğunun da farkındayız. Bunu da başaracak güçteyiz” dedi.

KRALLIK ÖNEMLİ DEĞİL

Şuanda 3. Lig 3. Grup’ta attığı 9 golle gol krallığı sıralamasında zirvede yer alan Yakup Alkan, önemli olanın şampiyonluk olduğuna vurgu yaptı. Kendi açısından gol krallığında yer almasının önemli olduğuna işaret eden Alkan, ancak bunu her zaman ikinci planda geldiğine dikkat çekiyor. Futbolun bir takım oyunu olduğunu ve önemli olanın sezon sonunda şampiyonluk yaşamak olduğunun altını çizen Alkan, “Gol krallığında zirvede olmam şahsım adına elbette önemli. Ancak futbol bir takım oyunu ve esas önemli olan takım halinde zirvede yer almak. Neticede sezon sonunda bu takım bir üst lige çıksın. Şuan tek düşüncemiz bu. Gol krallığı benim için her zaman ikinci planda gelir” şeklinde konuştu.

3. LİG’İN ÇOK ÜSTÜNDE BİR KULÜBÜZ

Çorum Belediyespor olarak 3. Lig’in çok üstünde bir yerde olduklarını dile getiren golcü futbolcu, “Gerek tesislerimiz, gerekse de sunulan imkanlara bakıldığı zaman bu ligin çok üstünde bir yerdeyiz. Hatta birçok 2. Lig takımından daha iyi imkanlara sahibiz. Bizler bunun farkındayız ve başarılı olmak adına çok daha fazla çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Öyle de yapacağız” diye konuştu.

ÇORUM İKİNCİ EVİM GİBİ

Çorum ve Çorum halkını çok sevdiğini söyleyen Yakup Alkan, “Bu şehri ve insanlarını çok seviyorum. Burası benim ikinci evim gibi. Bununla birlikte sevildiğimi hissetmekte çok önemli bir duygu. İnşallah sevdiğim ve sevildiğim bir yerde başarılı olurum. Bunun için de elimden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içerisindeyim” dedi.

ÇOK İYİ BİR YÖNETİMİMİZ VAR

Çorum Belediyespor yönetiminin neredeyse gece gündüz kendileriyle ilgilendiğini ifade eden Yakup Alkan, “ Gecesini gündüzüne katıp bizim sorunlarımızla ilgilenen bir yönetimimiz var. Başta kulüp başkanımız Fatih Özcan Bey olmak üzere diğer yöneticilerimiz de bizlerin her türlü sorunlarıyla yakından ilgileniyorlar. Biz bunu önemsiyoruz. Bu her kulüpte olmayan bir durum. İnşallah sezon sonunda onların da emeklerini boşa çıkartmayacağız” ifadelerini kullandı.

TARAFTARSIZ OLMAZ

Bir futbol takımının en büyük besin kaynağının taraftarlar olduğuna dikkat çeken tecrübeli golcü, “Futbolda taraftar büyük bir etkendir. Bu nedenle de şampiyonluk yolunda en büyük destekçilerimiz yine taraftarlarımız. Bizim onlardan tek istediğimiz şey oynayacağımız maçlarda skor ne olursa bize olan desteklerini belli etsinler. Bizim tek düşüncemiz onların mutluluğu. Gelin hiç yakışmadığı bir ligde mücadele eden Çorum’u hep birlikte üst liglere taşıyalım. Bunun için de mutlaka ama mutlaka birlikte hareket edip olumsuz davranışlardan kaçınılmak zorunda. Unutmayalım ki, başarıya giden yol birlik ve beraberlikten geçer. Çorum geçmişte bunu başarmış bir il ve şimdi de bu beraberliğin sağlanacağına yürekten inanıyoruz. Taraftarımız bizi sezon sonuna kadar sabırla desteklesin. Diğer kısmını biz takım halinde çözeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.