Çorum Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye Satranç Federasyonunca (TSF) gerçekleştirilen Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları dün (5 Kasım) sona erdi. Olimpiyatlara, 38 ülkeden 235’i sporcu olmak üzere 400’ü aşkın misafir katılmıştı.

29 Ekim’de başlayan olimpiyatlarda, Azerbaycan birinci, Özbekistan ikinci, Belarus da üçüncü oldu. Olimpiyatta dereceye giren sporcular için kupa ve madalya töreni düzenlendi.

Törene, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim,TSF Başkanı Gülkız Tulay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti İl temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda sporcu katıldı.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, törende yaptığı konuşmada, 38 ülkeden 400’ü aşkın konuğu ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, dereceye giren takımları tebrik etti.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “6 Kıta 38 ülkeden sporcuları ilimizde misafir ettik. Çorum'un misafirperverliğini ve tarihini yaşadılar. Sporun barış ikliminde yeryüzü sevgiyle, kardeşlikle, muhabbetle dolsun istiyoruz.

Ev sahipliği yaptığımız 16 Yaşaltı Dünya Satranç Olimpiyatları sona erdi. Olimpiyatları şampiyon olarak tamamlayan dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan başta olmak üzere tüm sporcuları ve teknik heyeti kutluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ise, “Organizasyonda şampiyon olan Biz tek millet, iki devletiz. Buradaki yetkililer, dünya çocuklarına Türkiye’nin kalbini açtı. Organizasyonda başarılı olan bizim aslanları da tebrik ediyorum” dedi.

TSF Başkanı Gülkız Tulay da "Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimiz, dünyanın ilk yazılı barış antlaşması olarak bilinen Kadeş Barış Antlaşması’nın imzalandığı topraklara ayak bastı. Kardeşliğin ve sevginin merkezi Çorum’u tanıma fırsatı buldular. Organizasyonumuza katılan ve dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.