“Maddi imkânsızlıklar ve yarışmacı sayısının azlığı bizi üzmeye başladı”
Hitit Otomobil ve Motor Sporları Kulübü (HİTOK) Başkanı Mehmet Özenç, geçtiğimiz Pazar günü yapılan sezonun son oto drag yarışlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, yarışmacı sayısının azlığının yanı sıra ekonomik anlamda gerekli desteği bulamamalarının kendilerini üzdüğünü, bu nedenle gelecek yıl yarış düzenleyip düzenlememe konusundaki kararı gözden geçireceklerini ifade etti.
HİTOK Başkanı Mehmet Özenç, sezonun son oto drag yarışlarından sonra yaptığı değerlendirmede, Çorum’da oto drag pistinin olmaması nedeniyle güçlü araçların Çorum’a gelmediğini bunun da yarışmalara ilgiyi azalttığını ifade etti.
Ekonomik olarak gerekli desteği bulamadıklarını, seneye de aynı sıkıntıların devam etmesi halinde drag düzenleyip düzenlememe konusundaki kararı yeniden gözden geçireceklerini bildirdi.
Özenç, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:
“Öncelikle kazasız belasız bir organizasyon olduğu için sevinçliyiz. Fakat bu yarışma bizim beklentilerimizi karşılamadı.
Haftalar öncesinden bu organizasyonun gerçekleşmesi için emek veriyoruz, hazırlıklar yapıyoruz. Amacımız hem motor sporlarına olan ilgiyi artırmak hem de izleyicilere ve yarışmacılara zevkli anlar yaşatabilmek. Bu iki unsuru gerçekleştirince biz de çok mutlu oluyoruz fakat bizim bu çabalarımıza rağmen katılımcı bazında yeterli ilginin olmaması bizim şevkimizi kırıyor.
İzleyiciler daha güçlü araçları göremeyince beklentileri karşılanmıyor ve yarışma alanından çok da mutlu ayrılmıyorlar, dolayısıyla organizasyonu düzenleyen bizler de mutsuz oluyoruz.
Böyle bir organizasyonu düzenlemek hem emek hem de maddi imkânlar gerektiriyor. Emek konusunda hiç bir eksiğimiz yok ama bu işin maddi boyutu ve yetersiz yarışmacı sayısı artık bizi üzmeye başladı.
Şehir dışından gelmesini istediğimiz özel araçlara sahip yarışmacılar şehrimizde oto drag pistinin olmaması nedeniyle yarışmaya gelmek istemiyorlar. Önceki senelerde çok daha güçlü araçları Çorum’a getirmiştik fakat bu araçların gelebilmesi için kulüp olarak maddi destek sağlamıştık. Bu sporcuların araçlarını nakliyesi, konaklaması gibi ihtiyaçları kulübümüz HİTOK tarafından karşılanmıştı fakat bu yıl bu araçları getirebilmek için maddi imkânlarımız kısıtlıydı. Şayet ilimizde oto drag pisti olursa bu araçlar kendi imkânları ile Çorum’a gelecek ve yarışmalar daha zevkli, daha heyecanlı geçecektir.
Kulübümüzün tek maddi geliri sponsorlarımızdan aldığımız gelirleridir. Bunun dışında hiç bir maddi geliri olmayan kulübümüz kendi imkânları ile Çorum için, motor sporları için emek vermektedir. Buradan bize destek olan sponsorlarımza teşekkür eder, Çorum’un önde gelen otomotiv firmalarından da bir sonraki organizasyonlarımız için destek beklediğimizi aksi halde seneye drag organizasyonu yapmayı tekrardan gözden geçireceğimizi üzülerek belirtmek istiyorum.
Başta organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen HİTOK ekibime, canla başla çalışan gözcü gözetmenlerimize, sponsorlarımıza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Çorum Belediyesi’ne, Çorum Emniyet Müdürlüğü’ne, Çorum Özel Hastanesi’ne şehir dışından ve Çorum’dan gelen yarışmacılarımıza ve tüm emeği geçenlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum”.