Okul Sporları Federasyonu İl Temsilciliği’nin faaliyet programında yer alan ve Çorum’u temsil edecek sporcuları belirlemek amacıyla düzenlenen Yıldızlar ve Gençler (bay-bayan) Kros İl Birinciliği bugün koşuldu.
Fuar Alanı Koşu Pisti’nde saat 11.00’de başlayan ve 4 kategoride düzenlenen il birinciliğinde toplam 146 sporcu öğrenci yarıştı. Yıldız kızlarda Oğuzlar Ortaokulu, yıldız erkeklerde Alaca Denizhan YBO, genç kızlarda Spor Lisesi, genç erkeklerde ise yine Spor Lisesi birinci oldu.
Yıldız kızlar 2000 metre kategorisinde 10 okuldan 36 sporcu yarışırken, ferdi sıralamada Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu’ndan Emine Tüfekçi birinciliği aldı. 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Kumru Çürük ikinci olurken, Rümeysa Pelin Özbulut (Kocatepe Ortaokulu) üçüncülüğü, Nuri Demir de (Merkez YBO) dördüncülüğü elde etti.
Takımlar genel klasmanında ise, Oğuzlar Ortaokulu birinci, 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu ikinci, Kocatepe Ortaokulu üçüncü, Toprak Sanayi Ortaokulu da dördüncü oldu.
Yıldız erkekler 3000 metre kategorisinde 8 okuldan 40 sporcu mücadele etti. Ferdi yarışmalarda, Toprak Sanayi Ortaokulu’ndan Tarık Demir birinci, Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu’ndan Musa Ercan Tüfekçi ikinci, Alaca Denizhan YBO’dan Fatih Mehmet Tok üçüncü, aynı okuldan Mücahit Canbolat da dördüncü oldu.
Takımlar genel klasmanında ise Alaca Denizhan YBO birincilik, Toprak Sanayi Ortaokulu ikincilik, Merkez YBO üçüncülük, Kocatepe Ortaokulu da dördüncülük kupasını aldı.
Genç kızlar 3000 metrede 6 okuldan 32 sporcu yarışırken, ferdi yarışmalar sonunda Spor Lisesi’nden Rümeysa Arıcı birinciliği, Eti Anadolu Lisesi’nden Kübra Yılmaz ikinciliği, Dicle Demirel üçüncülüğü, Sungurlu Anadolu Lisesi’nden Buse Alımlı da dördüncülüğü elde etti.
Takımlar genel klasmanında ise Spor Lisesi birinci sırayı aldı. İkincilik kupası Eti Anadolu Lisesi’nin, üçüncülük kupası Sungurlu Anadolu Lisesi’nin, dördüncülük kupası da Mehmetçik Anadolu Lisesi’nin oldu.
Genç erkekler 5000 metrede ise 8 okuldan 38 sporcu öğrenci yarıştı. Mehmetçik Anadolu Lisesi’nden Mustafa Özseçer birinci olurken, dereceye giren diğer atletler Spor Lisesi’nden çıktı. Mücahit Sur ikinci, Mehmet Akın üçüncü, Onur Erdugan da üçüncü oldu. 
Genel klasmanda ise Spor Lisesi ilk sırayı aldı. Mehmet Anadolu Lisesi ikinciliği, Eti Anadolu Lisesi üçüncülüğü, Merkez Endüstri Meslek Lisesi ise dördüncülüğü elde etti.