İç Anadolu Gençlik ve Spor Kulübleri Federasyonu’nun Çorum’da ikamet eden mülteci çocuk ve gençlere yönelik düzenlediği uzak doğu sporları çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Çorum’a her hangi bir sebepten dolayı gelerek ikamet eden mülteci çocuk ve gençlere Taekwondo-Karate -WUshu-Kick box branşlarında haftanın her günü düzenli olarak kurslar veriliyor.

Kurslar hakkında bilgi veren İç Anadolu Gençlik ve Spor Kulüpleri Federasyonu Kurucu Başkanı ve Genel Sekreteri Bekir Bolat, “3 yıldır devam eden çalışmalarda 300 sporcu değişik branşlarda çalışmalara katılmaktadır. Bu kapsamda geçen hafta taekwondo yapan sporcularımız kuşak sınavına katılarak çalışmalarını sergileyerek üst kuşaklara terfi etmişlerdir. Amacımız İlimizde ikamet eden kardeşlerimizi ümmet kardeşliği çerçevesinde spor, sosyal ve kültürel alanda onları desteklemek ve yardımcı olmaktır. Bizler İç Anadolu Gençlik be Spor Kulüpleri Federasyonu olarak ırk, din, dil, mezhep ayrımı yapmadan insanları ortak bir noktada spor olgusunda birleştirerek gönül köprüsü kürüyoruz. Sporun yanı sıra geziler, eğitim kursları, haftalık sohbetler ile sosyal ve kültürel alanda kendilerini yetiştirmelerini arzu ediyor bu doğrultuda çalışıyoruz. Ülkemizin kapısını açtık ise gönül kapımızı da sonuna kadar açıp gönülden dost olacağız ki yarınlarımız güzel olsun. Ayırım yapmadan ortak spor ve sosyal alanda birlikte birçok dostluğa, kardeşliğe çocuk ve gençlerimizle adım atıyoruz. Birçok gencimiz kendi ülkelerini temsilen milli takım seviyesinde spor yaşamlarına devam ediyor. Bu kitlelere bizler milli ve manevi duyguları empoze edemez isek güzeli ve güzelliği işleyemez isek toplum olarak sıkıntılar yaşayabiliriz. Onları ümmetin bir parçası görür kardeşlik çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürürsek ise bunun ileriki zamanlarda bereketini ve karşılığını toplum olarak alacağımızdan kuşkumuz yoktur.”