Çorum Belediyesi ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl 2.si gerçekleştirilen KYK Spor Oyunları başladı.

1764 öğrencinin rekor bir katılımla mücadele edeceği KYK Spor oyunları Buhara Kültür Merkezi’nde Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın startıyla başladı.

Türkiye’nin en büyük organizasyonu olma özelliğini taşıyan KYK Spor Oyunları’nda ilk gün bayanlar Dart, erkekler ise Bowling’de mücadele verdi.

Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen KYK Oyunlarının açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, KYK İl Müdürü Erol Kavuncu, Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, KYK Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Hüseyin Şahin ve öğrenciler katıldı.

Müsabakaların açılışını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan mücadele edecek sporculara başarı dileklerinde bulunurken, Çorum Belediyesi 2.KYK Oyunları’na bu yıl rekor bir katılım olduğunu hatırlattı.

Candan, 1764 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen Spor Oyunları’nın Türkiye’nin bu anlamda en büyük organizasyonu olduğunun altını çizdi.

Çorum Belediyesi KYK Spor Oyunları’nda Bowling Bayanlar ve Erkeklerde 559 öğrenci, Dart Bayanalar ve Erkeklerde 311 öğrenci, Masa Tenisi Bayanlar ve Erkeklerde 231 öğrenci, Satranç Bayanlar ve Erkeklerde 185 öğrenci, Atletizm Bayanlar ve Erkeklerde ise 200 öğrenci mücadele edecek.