Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezinin koordinesinde sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitsel faaliyetler kapsamında "Doğa Yürüyüşü" etkinlikleri de yapılmaya başlandı.

Bu kapsamda gençlik liderleri öncülüğünde gönüllü gençlerle birlikte Çorum'da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları; Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Çağrı Eğitim Vakfı, ÇORİMDER, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü ve Şehit Mustafa Solak Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte 4 Mart Pazar günü erkeklere, 11 Mart Cumartesi günü de bayanlara özel olmak üzere Çomar Mevkiine (Çomar Barajından-Çomar Köyüne) doğa yürüyüşü etkinliği tertiplendi.

"Merkezim Her Yerde" ve "Gençlerin İyilik Ağacı" projeleri kapsamında yapılan doğa yürüyüşünde kış şartlarında doğada yaşamlarını sürdüren hayvanları bir nebze de olsa beslemek, bu soğukta onları açlığa mahkûm etmemek için gençlerle birlikte doğa yürüyüşü yaptığımız alanlara hayvanlar için yiyecek bırakıldı.

ilgili açıklama yapan Gençlik Merkezi yetkilileri, "Yapmış olduğumuz doğa yürüyüşünün amacı Gençlik Merkezi faaliyetlerini dört duvarla örülü binaların dışına taşıyıp gençlere doğayı sevdirmek ve gençleri şehrin stresinden uzaklaştırıp onların doğayla özdeşleşmesini sağlamak. Bunun yanında onlara sağlıklı bir yaşam için yürüyüş ve spor kültürünü de kazandırmaktır. Bunu ilimizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak tertip etmekle de Kamu-STK işbirliğini uygulamaya geçirmek ve her daim canlı tutmak hedeflenmiştir" dedi.

Doğa yürüyüşü etkinliklerinin yıl boyunca belirli periyotlar ile devam edeceğini bildiren yetkililer, katılmak isteyenlerin Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi ile irtibat kurmalarını istediler.