Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF)’nun etkinlik takviminde yer alan TSSF Paletli Yüzme Kulüplerarası Gençler Türkiye Şampiyonası 16-18 Şubat’ta Çorum’da yapılacak.

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilecek olan şampiyona bayanlar ve erkekler kategorisinde yapılacak. Suüstü, çift palet, dip ve tüp disiplinlerinde 50 ila 1500 metre mesafelerde çekişmeli mücadeleler yaşanacak.

Ülkemizin çeşitli bölgelerinden şampiyonaya katılacak 25 spor kulübünden 135 erkek, 132 bayan olmak üzere toplam 267 sporcu, gençler A, gençler B ve yıldızlar kategorilerinde paletlerini madalya kürsüsüne çıkmak için vuracak.

Çorum’un geçen yıl Sualtı Hokeyi 23 Yaş ve Altı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’na da ev sahipliği yaptığını hatırlatan TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, “Bu değerli şehrimizin ve halkının sualtı sporlarına verdiği destekten, gösterdiği ilginin ardından bir kez daha önemli bir şampiyonluk organizasyonumuzu Çorum’da gerçekleştireceğimiz için mutluyuz. Şampiyonaya kulüp ve sporcu katılımı yüksek düzeyde olacak. Yıldız ve genç sporcularımız, gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonlarla geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Her sporcumuza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Doç. Dr. Şahin Özen, Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Spor Genel Müdürlüğü’ne ve yerel yönetime organizasyona sağladığı destek için teşekkür etti.