Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde geliştirilen ve Çorum’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından yürütülen, "Gençlerin İyilik Ağacı" ve "Merkezim Her Yerde uygulamaları kapsamında Çorum Şehit Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi ziyaret edildi.

Ziyaret ile ilgili bilgi veren gençlik merkezi çalışanları şöyle dedi:

“Bakanlığımız bünyesinde yer alan Gençlik Merkezleri gençlerin gelişimine yardımcı olmak, milli ve manevi değerlerine ve geçmişine bağlı, dünyanın geleceğine yön veren şuurlu bir gençlik yetişmesine katkı sağlamak adına 81 ilde gençlerimize hizmet vermektedir.

Gençlik Merkezleri gençlerin serbest zamanlarını sosyal yönlerini geliştirecek kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle etkili ve verimli geçirmelerini sağlayacak merkezlerdir.

Bakanlığımızın misyon ve vizyonuna uygun olarak "Gençlerin İyilik Ağacı" faaliyeti ile, ülkemiz gençliğinin yerel ve evrensel sorunlara karşı duyarlılığının artırılması, bilinçli bir nesil yetiştirilmesi ve bu sorunların çözümünde aktif olarak yer almalarının, kendi akranları başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanla etkili iletişim kurmalarının sağlanması, gençlerin topluma karşı sorumluluk duygularının geliştirilmesi, gönüllülük faaliyetlerine katılımının alışkanlık haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.

Ayrıca; mevcut durum göstergelerine göre Gençlik Merkezlerinde daha çok gence hizmet verebilecek bir potansiyel olmakla birlikte çeşitli sebeplerle Gençlik Merkezine ulaşamayan gençler bu imkânlardan yararlanamamaktadır. Bu kapsamda Merkezim Her Yerde uygulamaları, bünyesindeki projeler ve faaliyetlerle Gençlik Merkezlerinin gençlik faaliyetlerini kendi mekân sınırlarının ötesine taşıyarak daha çok gence ulaşmayı amaçlamaktadır.

Gençlik Merkezine ulaşamayan, faaliyetleri konusunda bilgisi olmayan, bu faaliyetlere katılmamış, imkânlarından yararlanmak isteyen gençler başta olmak üzere bütün gençler ve diğer vatandaşlar bu faaliyetlerin hedef kitlesidir. Merkezim Her Yerde uygulamaları gençler ile Gençlik Merkezleri arasında bir köprü vazifesi görecek olup, gençler arasında fırsat eşitliği sağlamayı esas almaktadır.

Tüm bu hedefler doğrultusunda Çorum Şehit Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisinde tedavi gören çocuklarımıza, gençlerimize gençlik merkezimizin faaliyetlerini götürdük.

Onların da bu hizmetten faydalanmalarını sağladık. Çocuk Servisinde tedavi olan çocuklarla gönüllü gençlerimiz çeşitli oyunlar oynayıp güzel zaman geçirmelerini sağladı. Ayrıca Gençlik merkezimizin gönüllü gençleri ile birlikte yaptığımız el emeği göz nuru çeşitli oyuncakları, çocuklarımıza hediye ettik”