Yeni Çorumspor, Lider Bayburt’a bir adım daha yaklaşma şansı yakaladığı haftada Bucaspor’a öne geçtiği maçta yenilerek önemli bir fırsatı kaçırdı.

Buca’daki maçı Kulüp Başkanı Fatih Özcan, başkan yardımcısı Mustafa Şeker ve yönetim kurulu üyeleri Salım Koldaş ve Mustafa Ercan, sportif direktör Hamit Işık ve 30 civarında Çorumspor taraftarı da izledi.

İlk dakikaları orta alan mücadelesi ile geçen maçta Çorumspor, 27. dakikada Yakup’un kendi çabasıyla kaptığı topu filelerle buluşturmasıyla 1-0 öne geçti.

Savunmada inanılmaz hatalar yapan Çorumspor kalesinde ciddi tehlikeler yaşadı. Kaleci Onurcan’ın mutlak 3 net pozisyonda kalesinde adeta devleştiği maçta başarılı kaleci 35. dakikada bir de penaltı kurtardı.

44. dakikada ise Cuma savunmada üç ismi geçerek adeta elini kolunu sallayarak topu filelere gönderip eşitliği sağladı.

İkinci yarıya Mikail’in yerine Barış’ı alarak başlayan Çorumspor rakip kalede pozisyon bulmaya çalışırken 69. dakikada Eşref’in topu elle oynaması sonucu kazanılan penaltıyı İsa’nın gole çevirmesi sonucu 2-1 yenik duruma düştü.

İlerleyen dakikalarda Barış ve Volkan’ın caza alanı içerisinde düşürülmesine Çorumspor penaltı itirazında bulundu, ancak maçın hakemi devam kararı verdi.

Yeni Çorumspor, lider Bayburt İl Özel İdare’nin yenildiği haftada zirve ile puan farkını 7’ye indirme fırsatından yararlanamadı.