Yeni Çorumspor 8.hafta maçında deplasmanda Başkent temsilcisi Hacettepespor’a konuk olduğu maçı genç golcüsü Kıvanç Kaya, Ertuğrul Sancaktutan ve Kerem Pala’nın ayağından bulduğu gollerle 3-1 kazandı.

TFF 2.Lig Beyaz Grup 8.Hafta maçında deplasmanda Ankara temsilcisi Hacettepespor ile karşılaşan Yeni Çorumspor sahadan galibiyetle ayrılırken, çıktığı dört deplasman maçını da kazanan temsilcimiz, puanını 18 yaptı.

İlk yarı oldukça hareketli başladı. İki takımda karşılıklı ataklarla gol ararken, 18.dakikada defansın arkasına sarkan genç golcü Kıvanç Kaya, kalecinin üstünden şık bir aşırtma golü atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk yarısı 1-0 sona erdi. İkinci yarıya hızlı bir başlangıç yapan Kırmızı-Siyahlılar iki net pozisyondan yararlanamazken, ilerleyen dakikalarda rakip Hacettepespor, Yeni Çorumspor kalesinde daha etkili olmaya başladı. Kontra ataklarla rakip kalede gol arayan temsilcimiz Başkent ekibi Alper Tatlısu ile farkı 1’e indirirken, uzatma dakikalarında Kerem Pala bu sezonki ilk golünü atarak farkı tekrar 2’ye çıkarttı. Maçta başka gol sesi olmayınca Yeni Çorumspor bu zorlu deplasmandan da galibiyetle ayrıldı.

Kırmızı-Siyahlılar bu galibiyetle birlikte puanını 18’e çıkartıp maç fazlasıyla 2.sıraya yükselirken, Hacettepespor ise haftayı 5 puanla 17.sırada kapattı.