Çorum Belediyespor Yönetim Kurulu, bir toplantı yaparak, bazı yerel gazetelerde yer alan ve her şeyden önce Çorum’a ve Çorum sporuna zarar verecek nitelikteki haberler üzerine açıklamada bulundu.
Çorum Belediyespor Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklama şu şekilde;
“Şehrimizin tek profesyonel takımı olan ve ilimize yakışmayan 3.lig yerine Çorumlu hemşehrilerimizin hasretini çektiği daha üst ligler hedefine doğru ve kararlı bir şekilde yürüyen Çorum Belediyespor, bazı kişi ya da kişiler tarafından yıpratılmak istenmektedir. Çorum Belediyespor’da oynayan futbolcuları asker kaçağı gibi gösteren, Emniyet ve Askerlik Şubesi’ni ilgilendiren bu konuda kulübümüzün futbolcularını adeta yetkililere ihbar eder nitelikteki haberlerin yapılmasının maksadını anlayamadığımızı belirtiyoruz. Haberlerde iddia edildiği gibi Çorum Belediyesporlu futbolcuların askerlikle ilgili bizlere ilettikleri herhangi bir sorunu yok. Biz, Çorum Belediyespor Yönetim Kurulu olarak zaman zaman futbolcularımızla bir araya geldiğimizde futbolcularımıza herhangi bir sorunlarının olup olmadığını soruyoruz. Askerlikle ilgili sorunlarının olup olmadığını da sorduk. Futbolcularımızın bu yönde bizlere aktardıkları herhangi bir sorunları bulunmamaktadır. Futbolcularımız bizlere, Açıköğretim Fakültesi’nde okuduklarını, AÖF’te okudukları için askerlikle ilgili herhangi bir sorunlarının olmadığını ilettiler. Futbolcularımızla ilgili çıkarılan haberlerin ne maksatla çıkarıldığını Çorum kamuoyu çok iyi bilmektedir.
Çorum Belediyespor Kulübü, mücadele ettiği 3. ligin ilk yarısında çok başarılı bir performans sergileyerek ilk yarıyı ikinci sırada tamamlamıştır. Devre arasında yaptığımız transferlerle şampiyonluğun en güçlü adayları arasında yer alıyoruz. Takımımız gerek ilk yarıda yaptığı maçlarla gerekse de devre arası Antalya’da yaptığı hazırlık maçları ile bizleri umutlandırmaktadır. Çorum Belediyespor olarak özellikle sahamızda oynadığımız maçlardaki saha görüntüleri bizleri son derece mutlu etmektedir. Önceden 40-50 taraftarın önünde maç yapan takımımız, artık binlerce seyircimizin coşkulu tezahüratları eşliğinde oynamaktadır.
Çorum Belediyespor, sadece biz yöneticilerin ya da Belediye çalışanlarının değildir. Tüm Çorumlu hemşehrilerimizin ve ülkemizin 81 vilayetinde nüfus cüzdanında “Çorum” yazan herkesindir, Çorumlu herkesi ilgilendirir, ilgilendirmelidir. Bu yüzden, kitle iletişim araçlarında Çorum Belediyespor’un başarısını gölgeleyecek, kolej takımı havasındaki birlik ve beraberliğini bozacak şekilde yazılan art niyetli haber ve köşe yazıları hemşehrilerimiz adına bizleri üzmüştür.
Protokol tribününde Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Garnizon Komutanımız ve şehrimizin diğer ileri gelenleri bizimle aynı heyecanı paylaşıyorlar. Uzun yıllar sonra yakaladığımız birlikteliğimizin bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Her kesimden hemşehrimizin desteklerini bekliyoruz. Hemşehrilerimizin Belediyesporumuzun başarılarıyla sadece Çorum Belediyespor’un değil, Çorum sporunun da lig atlayacağını unutmamalarını hatırlatıyor ve kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.”