Çorum Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 4’üncüsü yapılan birimler arası futbol turnuvası oynanan final maçıyla sona erdi.

17 birimden 204 personelin katılımıyla gerçekleştirilen ve Çarşamba akşamı oynanan final maçıyla sona eren Çorum Belediyesi Birimlerarası Futbol Turnuvası’nda şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf Tesisler Müdürlüğü oldu. Saat 18.00’de başlayan maçı Belediye Başkanı Zeki Gül’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan, Alper Zahir, Spor İşleri Müdürü Nasir Solak, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu ve İl Hakem Atama Sorumlusu Kahraman Ölçer izledi.

Tesisler Müdürlüğü ile Ulaşım-Zabıta Müdürlüğü arasında oynanan maçı turnuvanın favori takımları arasında gösterilen Tesisler Müdürlüğü 8-2 gibi farklı bir skorla kazanarak bu yılın şampiyonu olmayı başardı. Ulaşım-Zabıta Müdürlüğü ise turnuvayı ikinci olarak tamamladı. Park Bahçeler Müdürlüğü ile Etüt Proje Müdürlüğü arasında oynanması gereken üçüncülük-dördüncülük maçı ise Etüt Proje Müdürlüğü’nün maça çıkmaması nedeni ile Park Bahçeler Müdürlüğü’nün 6-0 hükmen galibiyeti ile sonuçlandı.

Final maçının ardından düzenlenen törenle dereceye giren takımlara ödülleri verildi. Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Tesisler Müdürlüğü’nün kupa ve madalyasını Belediye Başkanı Zeki Gül verdi. İkinci olan Ulaşım-Zabıta Müdürlüğü’nün kupa ve madalyasını Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, üçüncü olan Park Bahçeler Müdürlüğü’nün kupa ve madalyasını Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, dördüncü olan Etüt Proje Müdürlüğü’nün kupa ve madalyasını ise İl Hakem Atama Sorumlusu Kahraman Ölçer verdi. Turnuvada dereceye giren bütün sporculara eşofman takımı hediye edildi.

OSMAN TOPUZ GOL KRALI

Final maçında Tesisler Müdürlüğü’ne 8-2 mağlup olarak şampiyonluktan olan Ulaşım-Zabıta Müdürlüğü’nde maça 21 golle çıkan Osman Topuz bu maçta da takımının attığı 2 golden birine imza atarak 22 golle gol kralı olmayı başardı. Turnuvada oldukça iyi bir performans sergileyen ve 22 gol atma başarısı gösteren Osman Topuz’a ödülünü Belediye Başkanı Zeki Gül verdi.

ÖNEMLİ OLAN KARDEŞLİK HUKUKUNUN ÖN PLANA ÇIKMASI

Final maçı sonrasında konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, maçların centilmenlik içerisinde geçtiğini ve önemli olanın turnuvada kardeşlik hukukunun ön plana çıkması olduğunu belirtti. Şampiyon olan takımın yanı sıra turnuvaya katılan tüm takımları tebrik eden Belediye Başkanı Zeki Gül, “Bir aydır mücadele ediyorlar.

Bu zaman zarfı içerisinde centilmence mücadele ettiler. Burada esas olan birinci ya da ikinci olmak değildir. Burada esas olan kardeşlik hukukumuzu ön plana çıkarmaktır. 204 personelimiz 17 takımla mücadele ettiler. Tesisler Müdürlüğünü ipi göğüslemesinden dolayı tebrik ediyorum. İkinci olan Ulaşım-Zabıta Müdürlüğümüzü ve turnuvaya katılan tüm personelimizi tebrik ediyor, bu organizasyonun hazırlanmasında, tamamlanmasında emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ödül töreninin ardından Belediye Başkanı Zeki Gül, takımlara baklava ikramında bulundu ve günün anısında toplu fotoğraf çektirdi.