Bilardo Çorum İl Temsilcisi Emrah Taç, bilardo açısından ülkemizde yeni bir sayfa açıldığını, bilardonun artık okul sporu olduğunu söyledi.

Emrah Taç, " Bu önemli adım sonuçlarını birkaç sene içerisinde hissetmeye başlayacak olsa da şu andan itibaren bilardo ikliminin pozitif bir şekilde değişeceği aşikardır" dedi.

Emrah Taç, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

"Sporumuzun ülkemizdeki geleceği adına umut veren en önemli gelişmelerden bir tanesi: Bilardo artık “okul sporları” statüsünde.

Bilardo Federasyonumuzun 3 yıldır devam eden yoğun, sürekli ve özverili girişimleri en sonunda meyvesini verdi ve bilardomuz “okul sporları” bünyesine alındı. Matematik, geometri, fizik ve hatta psikoloji becerilerini aynı anda gerektiren bilardo sporu ise lise ve orta öğretim öğrencileri okulları bünyesinde tanışacak. Gençlerimizin zeka gelişimine ve ders başarılarına da olumlu katkı sağlayacak bu uygulamanın aynı zamanda ülkemizde bilardo sporuna olan ilgiyi de artırması bekleniyor.

Ülkemiz bilardosu için artık bambaşka bir sayfa açılıyor.

Antrenöründen salon sahibine, sporcusundan üreticisine kadar herkesi çok yakından etkileyecek bu gelişme ile yeni neslin bilardoyla tanışması ve dolayısı ile lisanslı sporcu sayısının artması gibi kısa ve uzun vadede gerçekleşecek bir çok avantaj sağlamış olacak.

Rekorlar kitabına giren 1500 kişilik şampiyonamızda bile sadece 60 genç bilardo sporcusunun yarışması ve bu bağlamda 10-15 sene sonra sporumuzun geleceği düşünüldüğünde, bu konunun önemi ve getireceği faydalar bir kez daha anlaşılacaktır.

Bu önemli adım sonuçlarını birkaç sene içerisinde hissetmeye başlayacak olsa da şu andan itibaren bilardo ikliminin pozitif bir şekilde değişeceği aşikardır. Elbette bu yeni durum beraberinde bizlere de yeni ve farklı sorumluluklar yüklüyor. Artık sporcu hakem, salon sahibi, il temsilcisi, antrenör vb. hemen hemen herkese çok büyük görevler düşmekte Sporumuza yeni başlayacak adaylar ile buluşma noktası olan salonlarımızın revizyonu, bilardo sporunun kamuoyundaki algısına yönelik görsellik ve sporcu duruşu, artık hepimizi eskisinden çok daha yakından ilgilendiren konu başlıkları haline getirilmiştir.

Uygulamaya ilk olarak İstanbul, Ankara, Konya, Samsun, Bursa, Sinop, Kayseri, Diyarbakır, Adana ve Edirne olmak üzere 10 pilot ilde geçilecek ve bu yıldan itibaren çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilmesi sağlanacak. 2019 yılı itibariyle de Çorum dahil 81 ili kapsayacak şekilde hem lise hem de orta öğretim kurumlarında öğrenciler bilardo sporu ile taşımaya başlayacaktır.

2018 yılı Mayıs ayında pool (cepli) bilardo branşında liseler arası Türkiye Şampiyonası düzenlenecektir.

15 Şubat 01 Mart 2018 tarihleri arasında Antalya Kemer Kirişte yapılan 3 Bant Büyükler, Kadınlar, Gençler, Veteranlar, Artistik dalında Türkiye Şampiyonası 1. Etap müsabakalarının yapında pool 8 Top Türkiye şampiyonası ve Üniversiteler arası Türkiye şampiyonası düzenlenmiştir. Düzenlenen üniversiteler arası müsabakalarda ilimizden Hitit Üniversitesi katılmamıştır. Gelecek senelerde katılacağını umuyoruz.

Artistik müsabakalarda Bilardo İl Temsilcisi Emrah Taç Türkiye 3.'sü olmuştur. Müsabakalarda İlimiz Hakem Kurulu Başkanı Hayati Çam’a Başhakem olarak görev verilmiştir. Hayati Çam, TRT Spor'da canlı yayınlanan 3 Bant Büyükler Murat Naci Çoklu ve Turgay Orak Final Müsabakasını yönetmiş, gerek Emrah Taç gerekse Hayati Çam ilimizin adını duyurmuşlardır."