Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, İstanbulspor’dan transfer ettikleri orta saha oyuncusu Murat Akgül’ün imza töreninde yaptığı konuşmada, önemli açıklamalarda bulundu. Çorum’un kesinlikle 3.ligi hak etmediğine vurgu yapan Başkan Zeki Gül, en az 1.ligde mücadele etmeleri gerektiğini yinelerken, “Elde edilen başarı Belediye’nin değil, kentin başarısı olacaktır” dedi.

TRANSFERDE NOKTA ATIŞI YAPTIK
Başkan Zeki Gül yaptığı konuşmada, “Biz transfer politikasında bizim ihtiyacımız nereyse oraya futbolcu almak istedik. Hocamızın da raporu doğrultusunda forvet arkası ve santrafor transferi yapabilmek adına kolları sıvadık. Bütçemiz ölçüsünde 2 tane nokta transfer yaptığımızı düşünüyoruz. Yola çıkarken iyi niyetle, öncelikli olarak Çorum Belediyespor’un Çorum kamuoyunun benimseyebileceği ve katkı sağlayabileceği en iyiyi seçme konusunda gayretlerimiz oldu. Ben buradan iş adamımız Sayın Uğur Barlık’a da teşekkür ediyorum. Kendisinin Eskişehirspor’dan takımımıza futbolcu kazandırmak adına gayretleri oldu. Biz üst düzey futbolcular talep ettik ancak kulüp vasatın altındaki futbolcuları önerince oradan transfer gerçekleşmedi. Bizlere yapılan tavsiyelerle doğrultusunda Murat Akgül kardeşimizle anlaşmaya vardık. Kendisine başka kulüplerden de teklif vardı ancak bizi tercih etti. İnşallah bize katkı sağlayacaktır. 

ÇORUM’UN YERİ 3.LİG DEĞİL
Sonuç olarak inşallah şampiyon oluruz da hem Çorum, hem de biz neticeden en iyi şekilde faydalanmış oluruz diye ümit ediyoruz. ‘Küçük hedeflerle büyük başarılar kazanılmaz’ diye bugünkü gazetelerde bir başlık çok hoşuma gitti. Biz mutlaka şampiyon olacağız diye bir öngörü içerisinde değiliz. Çorum 3. Lig’i hak etmiyor. Çorum’un yeri en 1. Lig olmalıdır diye ben her zaman söylüyorum. Bunu yaparız veya yapamayız. Hani karıncaya sormuşlar “sen ağzındaki bir damla suyla mı Hz. İbrahim’in ateşini söndüreceksin” diye, o da kendi yönünü kendi cephesini mücadelesini göstermiş ve “ gerekirse bu uğurda ölürüm” demiş. Biz bir aile olarak düşünüyoruz.

BAŞARI ÇORUM’UN BAŞARISI OLACAK
Belediyespor’un başarısı bir takımın başarısı değil, kentin başarısı olacaktır. Çorum Belediyespor’un 2. veya 1. Lig’de olması hepimizin sporda olan seviyesini yükseltecektir. Bu konuda da her kesimden destek bekliyoruz. Bu ilimizin tanıtımı açısından da çok büyük önem teşkil ediyor. Trabzon denildiği zaman ilk akla gelen Trabzonspor’dur. Trabzonspor, Trabzon’u nasıl dünya çapında bir il yapmışsa biz de Trabzon’dan ölçek olarak çok küçük sayılmayız. Biz bu sene şampiyon olursak 2. Lig’de ortalarda veya düşmemeye oynayan bir takım kuralım demeyeceğim. Şu andaki takımımız içerisine 1-2 takviye ile 2. Lig’de de şampiyonluğa oynayan bir takım olacaktır diye iddia ediyorum. Çünkü iyi oynayan takımlarla biz çok çok iyi futbol oynuyoruz. İyi oynamayan ve takımlar bizim handikabımız. Biz Gaziantepspor maçında oynadığımız futbolu oynasak değil 3. Lig’de 2. Lig’de yenemeyeceğimiz bir takım yok iddiasındayız.

KENDİMİZ İÇİN BİRŞEY İSTEMİYORUZ
Biz başarılı olacağımızı ümit ediyoruz. En azından bu uğurda mücadele ediyoruz.
Bizim büyük spor adamı olmak gibi bir düşüncemiz bir hedefimiz yok. Ben zaten Belediye Başkan Yardımcısıyım. Diğer arkadaşlar da esnaf veya iş adamı. Destek olan herkes Çorum’un başarısı için mücadele ediyor. 

EN BÜYÜK TRANSFERİMİZ MUSTAFA ÖZBAYRAM
Ben özellikle TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a teşekkür etmek istiyorum. Bizim en iyi transferimiz mali konularla bire bir ilgilenen Mustafa Özbayram arkadaşımız oldu. Kendisinin çok büyük katkısı oldu. Hiç kimsenin bir başkası için para toplaması adama zevk vermez. Ama bunu biz Çorum’a hizmet ve katkı olduğunu düşünüyoruz. Bu katkıyı kendisini Çorumlu hisseden herkesin yapması lazım” şeklinde konuştu.