Şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, sahasında Orhangazispor’u 5-0 yenerek sezonun ikinci yarısına süper bir başlangıç yaparken, rakiplerine de gözdağı verdi. Sezonun en farklı galibiyetini alan kırmızı-siyahlıların gollerini 18’de Oğuzhan Yalçın 22’de Murat, 80 ve 84’te Emir, 90+4’te de Murathan attı.
STAD: Dr. Turhan Kılıçcıoğlu
HAKEMLER: Volkan Yanç **, Belgin Kumru *, F.Buğra Bayguş *. 4.HAKEM: Bülent Kökten.
ÇORUM BELEDİYESPOR: Çağrı **, Osman Bodur **, Yakup ***, Mehmet Keleş * (Dk.70 Eray **), Gökhan ** (Dk. 75 Emir ***), İmam **, Murathan ****, Nedim **, Oğuzhan Yalçın ****, M.Akif **, Murat *** (Dk. 81 Vedat *)
YEDEKLER: Utku,  Furkan, Kıvanç, Emre.
TEKNİK DİREKTÖR: Sedat Özbağ.
ORHANGAZİSPOR: Ömer *, Anıl *, Taner *, Kadir *, Muhammed *, Kaan * (Dk. 27 Yaşar *), Ahmet Buğrahan * (Dk. 85 Velican *), Barış *, Alican *, Burak Seres *, Nazif * (Dk. 58 Emir *)
YEDEKLER: Emre, Rıdvan, Nihat, Eren.
TEKNİK DİREKTÖR: Cafer Aydın.
GOLLER: Dk. 18 Oğuzhan Yalçın, Dk. 22 Murat, Dk. 80 ve 84 Emir, Dk. 90+4 Murathan.
SARI KARTLAR: Anıl, Muhammed, Kadir (Orhangazispor)
Spor Toto 3.Lig 2. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, ikinci yarının ilk hafta maçında sahasında Orhangazispor’u yenerek puanını 33’e yükseltirken, hem rakibinden rövanşı aldı, hem de şampiyonluk umutlarını sürdürdü.
Bugün Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda oynanan maçta Teknik Direktör Sedat Özbağ, ara dönemde transfer edilen Murat Akgül ve Gökhan Demir’e ilk onbirde görev verdi.
Maça iyi başlayan Belediyespor, henüz 4.dakikada Murat Akgül’le net bir fırsattan yararlanamazken, 7.dakikada da konuk takım Burak Seres’le önemli bir fırsatı değerlendiremedi.  Özellikle savunmanın arkasına atılan toplarla etkili olan Belediyespor aradığı golü 18.dakikada Oğuzhan Yalçın’la buldu. Murat’ın pasında çok sert bir vuruş yapan Oğuzhan takımı öne geçirirken, 22.dakikada yeni transfer Murat Akgül farkı ikiye çıkartıp takımını iyice rahatlattı. Bu dakikada Murathan’ın kullandığı serbest vuruşta İmam’ın kafayla çevirdiği topu Murat kafayla filelere gönderdi.
İlerleyen dakikalarda rakibine pozisyon vermeyen Belediyespor, Mehmet Keleş’le önemli fırsatlar yakaladı ancak değerlendiremeyince ilk yarı Çorum Belediyespor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıya iki takım da ilk yarıdaki kadrolarıyla başladı.
52’de Orhangazispor’un Çorumlu futbolcusu Burak Seres’in kullandığı serbest vuruşta top üst direkten döndü.
Orta sahada top tutamayan Belediyespor, üstünlüğü rakibine kaptırırken, 70.dakikada yapılan Mehmet Keleş-Eray değişikliği Belediyespor’un yeniden topa daha çok sahip olmasını sağladı.
71’de Gökhan’ın gollük vuruşunda savunma topu çizgiden çıkartıp üçüncü gole izin vermezken, 4 forvetle gol arayan Orhangazispor karşısında Belediyespor ani ataklarla farkı artırmaya çalıştı.
80.dakikada Murathan’ın pasında Emir farkı üçe çıkartırken, 4 dakika sonra yine Murathan’ın pasında Emir kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti.
90+4.dakikada Oğuzhan’ın şık topuk pasında soldan ceza sahasına giren Murathan sert vurup skoru 5-0 olarak belirledi.

MAÇTAN DAKİKALAR…
Çorum Belediye ilk yarıda Atatürk Anıtı tarafındaki kalede gol aradı.
DAKİKA 4: Çorum Belediye çok net bir gol fırsatından yararlanamadı. Savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Gökhan sağdan ceza sahasına girdi, uygun durumdaki Murat’a çıkarttı, Murat penaltı noktası üzerinde bomboş durumda topu auta attı.
DAKİKA 7: Soldan gelişen Orhangazispor atağında, Ahmet Buğrahan yerden ortaladı, Burak Seres gelişine vurdu, top uzak kale direğinin yarım metre kadar yanından auta çıktı.
DAKİKA 18 (GOL): Organize gelişen Çorum Belediye atağında, soldan çizgiye inan Murat’ın pasında Oğuzhan Yalçın penaltı noktası civarından gelişine çok sert vurdu: 1-0.
DAKİKA 22 (GOL): Sağdan gelişen Çorum Belediye atağında, Murathan ceza sahasına girmeden düşürüldü. Kazanılan serbest vuruşta Murathan arka direğe ortaladı, İmam’ın kafayla çevirdiği topu Murat kale alanı içerisinde kafayla tamamladı: 2-0.
DAKİKA 52: Çorum Belediye kalesi büyük bir tehlike atlattı. Atak yönüne göre soldan köşe bayrağına yakın bir yerden kazanılan serbest vuruşta Burak Seres topu doğrudan arka direğe kesti, kaleci Çağrı’nın son anda parmaklarının ucuyla dokunduğu top üst direkten döndü, savunma uzaklaştırdı.
DAKİKA 71: Belediyespor atağında, Murathan yayın solundan ceza sahasına girdi, çizgiye inip kestiği topu Gökhan tamamladı, savunma çizgiden çıkarttı. 
DAKİKA 80 (GOL) Fark üçe çıktı. Atak yönüne göre soldan taç çizgisine yakın biryerde Murat’a yapılan faul üzerine Belediyespor serbest vuruş kazandı. Murathan topa dokunup oyuna soktuktan sonra rakip ceza sahasına doğru hareketlendi, Oğuzhan Yalçın da müthiş bir aşırtma pasla Murathan’ı topla buluşturdu, çizgiye inen Murathan’ın yerden kale alanına çıkarttığı topu Emir sert bir vuruşla tavana astı: 3-0.
DAKİKA 84 (GOL): Fark dörde çıktı. Murathan’ın pasında Emir yakın mesafeden topu filelere gönderdi: 4-0.
DAKİKA 88: Soldan gelişen Belediyespor atağında, Murathan ortaladı, arka direkte Oğuzhan Yalçın 2 metreden topu auta attı.
DAKİKA 90+4 GOL): Belediyespor’un beşinci golü geldi. Oğuzhan’ın şık topuk pasında soldan ceza sahasına giren Murathan’ın sert vuruşunda top filelerle buluştu: 5-0.

En Farklı Galibiyet
Bugün Orhangazispor’u 5-0 yenerek sezonun ikinci yarısına süper bir başlangıç yapan Çorum Belediyespor bu sezon en farklı galibiyetini aldı.
Kırmızı-Siyahlılar daha önce 4.haftada sahasında Balçova Belediye’yi, 14.haftada da deplasmanda Manavgat Evrensekispor’u 4-1 yenerken, 5-0’lık Orhangazispor galibiyetiyle bu sezon en farklı skorlu galibiyetini elde etti.

Murat’la Gökhan İlk 11’de
Çorum Belediyespor’un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı orta saha oyuncusu Murat Akgül ve forvet Gökhan Demir Orhangazispor maçında ilk onbirde sahaya çıktılar.
Gökhan 9 numara, Murat ise 58 numaralı formayı giyerken, 22.dakikada farkı ikiye çıkartan golü atan Murat, Belediyespor forması altında ilk maçında gol sevinci yaşadı.
Gökhan 75.dakikada yerini Emir’e bırakırken, Murat’ın yerine ise 81’de Vedat oyuna girdi.

Cafer Aydın İstifa Etti
Çorum Belediyespor’un bugün 5-0 gibi farklı bir skorla yendiği Orhangazispor’da bir şok da maç bitiminde soyunma odasında yaşandı. Orhangazispor’un Çorumlu teknik direktörü Cafer Aydın’ın maç bitiminde istifa ettiği bilgisine ulaşıldı.