Büyük Erkekler Halter Milli Takımı, 11-17 Nisan'da Norveç'te yapılacak Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nın hazırlıklarını Çorum'daki kampta sürdürüyor.
Hazırlıklarına yaklaşık 1,5 ay önce Adana'daki Yüreğir Serinevler Kamp Eğitim Merkezi’nde başlayan Büyük Erkekler Halter Milli Takımı, buradaki çalışmalarını tamamladıktan sonra ikinci kamp dönemi için Çorum'a geldi.
Antrenörler Mehmet Yılmaz, Osman Nuri Vural, Arif Kıran ve Erkan Kayış'ın nezaretinde kentteki bir otelde çalışmalarına başlayan milli takımın kamp kadrosunda sporcular İsmet Algül, Bünyamin Sezer, Hurşit Atak, Danıyar İsmayilov, Ahmet Turan Okyay, İbrahim Arat, Resul Elvan, Emrah Aydın, Süleyman Rüzgar, Celil Erdoğdu, Ahmet Çağdar, Sadrettin Gedik, Samet Keleş, Ekrem Ağıllı, Gökhan Kılıç ve Semih Yağcı bulunuyor.
Günde çift antrenmanla hazırlıklarını sürdüren milli takım, 7 Nisan'a kadar çalışmalarına Çorum'da devam edecek.

"EN AZ 6 ALTIN MADALYA KAZANMAYI HEDEFLİYORUZ"
Kamp çalışmalarını AA muhabirine değerlendiren antrenör Osman Nuri Vural, ilk etap çalışmalarını yaklaşık 1,5 ay Adana'da gerçekleştirdiklerini belirterek Avrupa Şampiyonası'na kadar yaklaşık bir ay süresince Çorum'da kamp yapacaklarını söyledi.
Günde çift antrenmanla çalıştıklarını ve hazırlıklarının sorunsuz devam ettiğini ifade eden Vural, "İlk etap çalışmalarını Adana’da yaptık. Yaklaşık bir ay da Çorum’da çalışacağız. Buradaki çalışmalarımızın ardından Norveç’te yapılacak Büyükler Avrupa Şampiyonası’na katılacağız. Haftanın 7 günü çift antrenman yapıyoruz. Müsabakalara kadar çalışmalarımızı bu şekilde sürdüreceğiz. Özellikle 62 ve 69 kiloda altın madalya almayı hedefliyoruz. Avrupa şampiyonasında takım halinde ilk 3 içerisinde yer alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Rio'daki olimpiyatların hazırlığına başlayacaklarını dile getiren Vural, "Avrupa Şampiyonası'ndaki başarımıza göre kaç sporcuyla olimpiyatlara katılacağımız kesinleşecek. Geçen yıl 3’ü altın olmak üzere 7 madalya almıştık. Hedefimiz bu sayının üzerine çıkmak. En az 6 altın madalya kazanmayı hedefliyoruz" dedi.
Milli sporcu Hurşit Atak da takım olarak şampiyonaya verimli bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, "Şampiyonada en iyi dereceleri elde etmeyi amaçlıyoruz. Dünya klasmanında ilk 6’ya girip olimpiyat kotası almayı istiyoruz. Çalışmalarımızı sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. İnşallah takım halinde hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.