Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Avrupa Futsal Şampiyonası’na Çorum’un ev sahipliği yapacağını açıkladı.
Uluslararası Üniversite Spor Günü münasebetiyle düzenlenen kutlama programında konuşan Rektör Alkan, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin gösterdiği dirayetin ardından daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Beden Eğitimi ve Spor Yükseokulu’nun bölgenin ve Türkiye’nin yıldızı olmaya aday olduğunu belirten Rektör Alkan, önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Avrupa Futsal Şampiyonası’na Çorum’un ev sahipliği yapacağını iletti.
Alkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu yıl ilk defa kutlanmaya başlanan Dünya Üniversiteler Spor Günü için buradayız. Hitit Üniversitesi olarak olaya 2 türlü bakıyoruz. Bunlardan biri eğitim, diğer ise Çorum’a katma değer desteğidir. Bugün bine yakın Beden Eğitim Spor Yüksekokulumuz var. Artık yüksek lisansı, doktorası bulunan bir yüksekokulumuz var. Bu gidişle Beden Eğitim Spor Yüksekokulumuz sadece ilimizin değil, bölgemizin, ülkemizin yıldızı olacak. Bunun göstergesi de 25-30 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonasıdır. Biz dünya güreş şampiyonasını zorlu bir süreç sonunda kazandık. Önümüzdeki yıl da Avrupa Futsal Şampiyonası’nı da aldık. İnşallah hocamızdan 2020'ler için de güzel sözler almayı düşünüyoruz. Diğer yandan tamamladığımız altyapı çalışmalarımız, spor tesislerimizle, binalarımızla, açık salonlarımız, sahalarımız, kapalı sahalarımızla beraber 18 bin öğrencimize profesyonel düzeyde hizmet vermeye gayret ediyoruz. Spor gerçekten herkesi ortak paydaya çeken ender unsurlardan bir tanesi. Biz de inşallah bu konsept çerçevesinde sizlerle organizasyonlarımızı gerçekleştireceğiz. Vazifemiz ağır. Şimdiye kadar kaç saat çalışıyorsak iki katına çıkartmalıyız. Bu ülke her şeyi hak ediyor.”