Çorum’un ilk binicilik tesisi olacak olan işletmesini  Burhan Demigan’ın yaptığı Atahan Atlı Sporlar Kompleksi”nin açılışı yapıldı.

Akkent Celilkırı yolunda hizmete açılan binicilik tesisinin açılışına Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, AK Parti İl Baskanı Yusuf Ahlatcı, İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Eski Milletvekili Adnan Türkoğlu daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış Mehter Gösterisi ile başladı. 

“HEM SPOR, HEM SAĞLIK, HEM EĞLENCE MERKEZİ AÇIYORUZ”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, atların Türk tarihindeki yeri ve önemine değinerek, “Bu tesisi medeniyetimizin bir unsuru olarak kabul ediyoruz.Çorum barışın kardeşliğin şehri olduğu gibi sporun da şehri olacak. Sadece spor merkezi değil, aynı zamanda sağlık merkezi de olacak. Hem spor, hem sağlık, hem eğlence merkezi açıyoruz. Yani üçü bir arada olacak. Vatandaşlarımız için hayırlı olsun.Bununla birlikte 40 ülkeden 400 sporcu satranç turnuvası için Çorum’a gelecek. Çorum’da buluşacaklar. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na renk katacaklar” dedi.

“ATLARIN TÜRKLER İÇİN ÖNEMLİ BİR YERİ VAR”

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ise, “Bütün canlılar saygıya değerdir ama atların kadim tarihimizde Türkler için önemli bir yeri vardır. Çorumlu hemşehrilerimiz buradan istifade edecekler. Hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

“ATI KONTROL EDEBİLEN ÖZGÜVENİNİ ARTIRIR”

Açılış konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ise, “ Kim bu şehir için taş, taş üstüne koyduysa Allah razı olsun.Binicilik sporu önemli bir spordur. At insandan güçlü bir hayvandır ve atı kontrol edebilen kendi özgüvenini de artırır. At, stresi azaltır ve mutlu olmayı öğretir. Güven açısından sadık bir hayvandır. Ata binen insanlar hem kendine hem başkasına güvenir” açıklamalarında bulundu.

“SAFLARI SIKILAŞTIRMALIYIZ”

AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’da atların tarihimizdeki önemine dikkat çekerek terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.Ceylan, Barış Pınarı Harekatı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasi başarısına gösterdiğini, ve terörle mücadelede kararlı adımlar atılacağını kaydetti.

Ceylan, “ Biz burada bu imkanlardan yararlanabiliyorsak eğer, bunu terörle mücadele eden Mehmetçiğe borçluyuz. Bu cennet vatan altında tek vatan, tek millet, tek devletimiz olsun istedik. Tek bir terörist dahi kalmayana kadar terörle mücadelemiz devam edecek. Bu ülkenin tek bir evladının, tırnağı bile bizim için değerlidir” şeklinde konuştu.

Tüm mazlumların Türkiye’ye umut bağladığına ve ülkede kimsenin bir daha darbe görmek istemediğine değinen Ceylan, “ 1071’den bu yana ülke üzerinde oyunlar oynanmaya devam ediyor. Biz bir ve beraber olacağız. Türkiye olacağız. Bu ülkenin Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olacağız . Safları sıkılaştırmalıyız” açıklamalarında bulundu.

Daha sonra kurdele kesimi, atların tanıtımı, cirit oyunu ve çeşitli etkinliklerden sonra açılış sona erdi.