Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Çorum’un gururu oldu.

17 branşta sporcu yetiştiren kulüp, geçtiğimiz yıl katıldığı müsabakalarda 57 madalya kazanarak önemli başarılara imza attı.

Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, beraberinde kulüp yönetimi kurulu üyeleriyle birlikte 2018 yılı değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Solak, amatör sporları belediyenin de desteğiyle profesyonel bir şekilde yönettiklerini dile getirdi. Solak, Atletizm, Voleybol, Masa Tenisi, Bocce, Boks, Güreş, Karate, Halkoyunları, Judo, Tekvando, Yüzme gibi 17 branşta sporcu yetiştiren ve kenti temsil eden Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün, 2018 yılında birçok başarıya imza attığını bildirdi.

Solak, “Kulübümüz 2017 yılı içinde kuruldu ve ikinci yılında faaliyetlerine devam ediyor. 2018 yılını dolu dolu güzel başarılarla geçirdik. Kulübümüz şuanda 17 branşta kulübümüz hizmet vermektedir. Atletizm, voleybol, bedensel engelliler yüzme, masa tenisi, bocce, beden engelliler masa tenisi, bocce, boks, güreş, karate, halkoyunları, judo, tekvando, yüzme ile birlikte 17 branşta hizmet etmekteyiz. 2018 yılı içerisinde özellikle bazı branşlarımız Türkiye’de ses getirdi. Özellikle masa tenisi branşında küçükler ve minikler kategorisinde hem takımlardaki dereceleri, hem de ferdi derecelerle Türkiye’nin en iyisi olduğunu gösterdi. Yine masa tenisinde Uğurcan Dursun adlı sporcumuz ITTF Hopes Week and Challange’da dünya sekizincisi olarak göğsümüzü kabarttı. Yine aynı sporcumuz Avrupa’nın en iyi sporcuları kategorisinde ilk 3’e girdi. Bu başarısından dolayı sporcumuzu ve velisini tebrik ediyoruz” dedi.

DÜNYA İKİNCİSİ

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a transfer olan Çorum Belediyespor’un eski güreşçisi Fatih Erdin’in dünya ikincisi olduğunu hatırlatan Solak, “2018 yılında güreş branşımız büyük başarılar elde etti. Çorum Belediyespor adına güreşen Fatih Erdin dünya ikinciliği elde etti. Şuanda sporcumuz İBB’ye transfer oldu. Süper Lig’de mücadele ediyoruz. 6. olarak tamamladık. 2018 yılında sadece güreş branşımızda dünya, Türkiye, Avrupa olmak üzere 19 tane madalya kazandık” ifadelerini kullandı.

Diğer branşlarda yakalanan başarılara da değinen Solak, şöyle dedi:

“Badminton branşımızda da başarılı bir yıl geçirdik. Badminton takımımız bu yıl süper lige yükseldi. Bu başarının yanında balkan şampiyonasında 2 tane ikincilik, 1 tane üçüncülük ve bir tane balkon şampiyonu çıkarttık. Türkiye şampiyonalarında da 2 şampiyonluk, 3 ikincilik ve 5 tane de üçüncülük elde ederek 2018 yılını tamamladı branşımız.

Bocce branşımızda Türkiye ikinciliği elde ederek sezonu tamamlamış olduk.

Kulübümüzde şuanda tek takım sporu olan voleybolda güzel başarılara imzalar attık. Voleybol yıldızlar il birincisi olan takımımız Türkiye şampiyonasına katıldı. Gençlerde de Türkiye şampiyonasında ilimizi temsil etti. 2017 yılında 2. Ligde yer alan takımımız, 2018 yılında 4. olarak sezonu tamamladı. 2018’in ikinci yarısında tekrar güçlendirdiğimiz takımımız birinci devreyi 24 puanla ikinci sırada tamamladı. Şuanda takımımız sene sonunda birinci ligde göreceğiz.”

“ÖNCE AHLAK, SONRA SPOR”

‘Önce ahlak, sonra spor’ desturuyla çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Solak, sporculara centilmenlik gibi erdemli davranışları aşılamaya çalıştıklarını söyledi. Solak, “Kulüp olarak ‘önce ahlak, sonra spor’ desturuyla hareket ediyoruz. Sporcularımızı yetiştirirken başarıya odaklı değil, kazanmanın dışında centilmenlik gibi erdemli davranışları aşılamaya çalışıyoruz. Bütün çabamız bunun için. Başarı, mücadele eden, çalışan herkes için yakalanabilir ama ahlaklı olmak daha önemlidir” şeklinde konuştu.

“AMATÖR SPORLARI PROFESYONEL BİR ŞEKİLDE YÖNETİYORUZ”

Belediyenin desteğiyle amatör sporları profesyonel bir şekilde yönettiklerini belirten Solak, “Amatör sporları profesyonel bir şekilde yönetiyoruz. Bu yaptığımız çalışmaları da belediyemizin sayesinde yapıyoruz. Alının tüm başarıların arkasında güzel bir ekip çalışması yatıyor. Bunun için de rahat bir şekilde amatör sporları profesyonelce yönetebiliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Solak, soruları yanıtladı. Daha sonra toplantı hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.