Çorum Belediyesi'nin organize ettiği ve 28 Nisan 2019 Pazar günü düzenlenecek olan 5. Uluslararası Hitit Koşusu'nun kayıtları başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 km’lik klasman ve 3 km’lik Halk Koşusunda ödüller sahiplerini bulacak.

Günümüzde tüm dünya ülkeleri spora büyük önem vermekte ve bu alanda önemli yatırımlara, organizasyonlara imza atmaktadır diyen Belediye Başkanı Zeki Gül, “Ayrıca Ülkeler, uluslararası spor organizasyonlarında ön sıralarda yer almak için mücadele etmektedir. Ulusal ve uluslararası alanda alınan sonuçlar saygınlığın bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Biz de Çorum Belediyesi olarak şehrimizde sporun yaygınlaştırılması ve geniş kitlelere ulaştırılması için spora önemli yatırımlar yapıyoruz" dedi.

Başkan Gül, “Spora ve sporun bir yaşam biçimi haline gelmesine yönelik geniş katılımlı sportif faaliyetler ve organizasyonlar düzenliyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz faaliyetlerden bir tanesi de hem şehrimizi tanıtımında önemli bir yere sahip olan hem de geniş kitlelerin katılma imkânı bulduğu Uluslararası Hitit Koşusudur. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Vodafone 40. İstanbul Maratonu öncesinde Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapılan Maraton Fuarı'na katılarak organizasyonumuz hakkında bilgi almak isteyen koşuseverleri standımızda ağırladık. Yaptığımız bu tanıtımlarla Uluslararası Hitit Koşumuza her geçen gün ilgi artıyor. 28 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan Uluslar arası Hitit Koşusuna katılmak isteyenler www.hititkosulari.org adresinden online kayıt yaptırabilirler. 28 Nisan Pazar günü belediye önünden başlayacak olan yarışlarda dereceye girecek olan sporculara yine çeşitli hediyeler vereceğiz. 7’den 70’e her yaştan insanımızı sporun birleştirici, ruh ve beden sağlığına iyi gelen özelliklerinden faydalanmaya davet ediyorum. Hitit Koşumuzun şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.