Çorum Belediyesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 2. KYK Spor Oyunları’nda kuralar çekildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü’nde düzenlenen kura çekme törenine Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, KYK İl Müdürü Erol Kavuncu, Spor İşleri Müdürü Nadir Solak ve öğrenciler katıldı.

Kura çekim töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “hayatımızın üniversite dönemi, hayatımızın kalan kısmında kullanacağımız iyi nitelikleri kazanma dönemidir. Biz nitelikli bir gencin iyi bir yabancı dil bilen, spor yapan ve iyi bir enstrüman çalması gerektiğini ifade ediyor ve Çorum Belediyesi olarak bu alanda yapılan çalışmalara destek veriyoruz” dedi.

Candan, “Gençlik geleceğin teminatıdır diye sürekli söylenir. Şuanda Afrin’de operasyon gerçekleştiren gençler o gençliğin bir kısmı. Onların kullandığı silahları hazırlayan gençlerde o gençliğin bir kısmı. Sizlerde onlara dua edip, yardımlar gönderiyor, bayrağına, vatanına sahip çıkıyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Sağlıklı bir vücuda, psikolojiye sahip olmak için spor olmazsa olmazlardan bir tanesi” diyen Candan, “vakti uyuyarak geçirmekte mümkün, sağlığınızı sağlayacak etkinliklerle de gerçekleştirmeniz mümkün. Çorum Belediyesi olarak öğrenci dostu bir belediyecilik yapıyoruz. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerimize yönelik olarak eğitim adına bize hangi konu gelirse biz onu koşulsuz olarak destekliyoruz. Bizim öğrencilerimize yaptığımız katkı bu memlekete yaptığımız katkıdır. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Üniversite öğrencilerimiz bizim için çok önemli. KYK Spor Oyunlarının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, katılan, ilgi gösteren tüm gençlerimize başarılar diliyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

KYK İl Müdürü Erol Kavuncu ise, gençlerin maddi ve manevi bünyelerine katkıda bulunmak amacıyla Çorum Belediyesinin çok büyük destekleriyle spor oyunlarının bu yıl ikincisini gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “geçtiğimiz yıl 900 civarında gencimizin katıldığı spor oyunlarımıza bu yıl rekor bir katılım olarak bu sayı 1764 çıktı.

KYK Spor Oyunları geçtiğimiz yıl Türkiye’de bir ilkti, bu yıl 81 ilde yine bizden başka yapan yok. Bu yılda sizler için bu etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu organizasyonun hazırlanması emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KYK Spor oyunları Çorum’un bu zamana kadar yapılan en büyük spor organizasyonu olduğunu söyleyen Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak ise “Türkiye şampiyonası yapan federasyonlara katılım bile en fazla bin civarında. Çorum Belediyesi ve KYK İl Müdürlüğü olarak 1764 kişinin katılması ile bir rekora imza atmış olduk. Bu organizasyonu yapmaktaki amacımız, şehrimizi üniversite öğrencilerimize tanıtmak, öğrenciler arasında iletişimi sağlamak” dedi.

2. KYK Spor Oyunlarında kuraları Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, KYK İl Müdürü Erol Kavuncu, Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak ve Hayrettin Karaman Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Hüseyin Şahin çekti. Atletizm, voleybol, dart, masa tenisi, satranç, bowling olmak üzere 6 kategoride yapılacak müsabakalarda birincilere 300 TL, ikincilere 200 TL, üçüncülere 150TL ve dördüncülere 100 TL olmak üzere toplamda 172 öğrenciye 32.250 TL para ödülü verilecek.

KYK Spor oyunları 26 Şubat Pazartesi günü saat: 17.30’da Buhara Kültür Merkezi’nde bayan öğrencilerin dart ve erkek öğrencilerin bowling müsabakaları ile başlayacak.