Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi.
Bu yıl Türkiye’de ilk kez kutlanan Dünya Üniversiteler Spor Günü kutlama programında konuşan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Türk milletinin en önemli özelliğinin fedakarlık olduğunu ifade etti. Tamer, “Türkiye’de bu yıl ilk defa kutlanan Dünya Üniversiteler Spor Günü için buradayız. 15 Temmuz’da bir toplumun neler yapabileceğini gördük. Bu vesileyle 15 Temmuz’da şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz’da bizi Allah korudu. O gün bu vatan için yaşamak, bu vatan için şehit olmak nedir gördük. Türk milletinin en önemli özelliği bulunduğu yeri hiç terk etmemiş olmasıdır. Bütün tarih boyunca ya oranın sahibi olmuştur, ya da o vatan uğruna şehit olmuştur. Türk milletini güçlü kılan da budur” dedi.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, UNESCO - Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'nun 20 Eylül'ü "Uluslararası Üniversite Spor Günü" olarak deklare ettiğini belirterek, 2016 yılından itibaren her yıl 20 Eylül'ün "Uluslararası Üniversite Spor Günü" olarak kutlanacağını bildirdi.
2016 Dünya Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonası'nın da 25-30 Ekim 2016 tarihleri arasında Çorum'da Hitit Üniversitesi ile Federasyon işbirliğinde organize edileceğini hatırlatan Tamer, ilk kez bir üniversitenin böylesine büyük bir organizasyona katkı sağladığını dile getirdi.