Çağımız bilgi ve teknoloji çağı. Gelişen bilgi teknolojileri sayesinde insanlar arasındaki iletişim ağı fevkalade artmış durumda. Bu iletişim ağının artmasında, bilgi teknolojilerinin yanı sıra yazılı ve görsel basın organlarının, internet haberciliğinin ve sosyal medyanın da önemi hayli büyük. Artık insanlar birbirlerini hiç tanımasalar, görmeseler bile birbirleriyle internet üzerinden çok rahat iletişime geçip ilişkiler kurabiliyorlar. Eskiden ulaşılması hayal bile edilemezken, günümüz toplumunun insanları siber alemde kanaat önderlerinden tutun devletin tüm kurumlarına, hatta Başbakan ve Cumhurbaşkanına dahi ulaşabiliyorlar. Twitter kullanıcıları bunu çok iyi bilirler. Bu noktada sosyal medyayı bilinçli ve etkili kullanmak artık bir vatandaşlık görevi haline geldi diye düşünüyorum.
Daha önce yazmış olduğum yazılarımda da belirttiğim gibi sosyal medyayı bilinçli kullanan insanlardan birisi olduğuma inanıyor ve sosyal medyadaki çevremle sağlıklı iletişim içerisinde kalmaya gayret ediyorum. Zaman zaman okurlarımdan mailler geliyor ama açık konuşmak gerekirse bu güne kadar pek fazla bunları sizlerle paylaşma fırsatı bulamadım. Okurlarımın maillerine sosyal sorumluluk çerçevesinde, çizgimin dışına çıkmadan cevap vermeye çalıştığımı bilmenizi arzu ederim. Yine bu çerçevede, 14 Ocak 2013 tarihinde okurlarımın birinden mail aldım. Bir kısmını yazımın sonunda sizlerle paylaştığım bu mailin bazı bölümlerinde okurum, benim de vakti zamanında içerisinde olduğum toplumsal bir konuyla ilgili beklentilerini açmış ve açtığı konuların gündeme taşınması hususunda benden talepte bulunuyordu.
Gündemi takip edenlerin hatırlayacağı üzere, geçtiğimiz kasım ayında İşletmecilik ve Girişimcilik Kulübü Başkanı sıfatıyla İstanbul’da gerçekleşen G3 Girişimcilik forumuna katılmıştım. Bir kısmı, okur dostumun aşağıdaki mailinde belirttiği konulardan olmak üzere, benim de üyesi olduğum, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı olan Sayın Ali Sabancı’dan Sabiha Gökçen den Merzifon’a uçuş talebinde bulunmuş ve incelenmesi konusunda söz almıştım. Konu yerel ve ulusal medyada geniş yer tutmuştu. Öyle zannediyorum ki okur dostum bu ve benzeri girişimlerin devamını beklemekte ve gösterilecek çabalarla ileriye yönelik olarak olumlu gelişmelerin olacağını umut etmektedir. Bu noktada, bilinçli bir toplum olarak ne istediğimizi açık bir şekilde ifade edebildiğimiz takdirde istenilenlerin gerçekleşebileceğine inandığımı ifade etmek isterim. Bu açıklamalarımın ardından sizlerle gelen mailin ilgili kısımlarını paylaşayım;
 
“Sayın Ölçer;
İstanbul Anadolu Yakasında, hatta Sabiha Gökçen Havaalanı civarında oturan binlerce Amasyalı ve Çorumlu var. Merzifon'a Sabiha Gökçen' den uçamıyor. Çünkü uçak seferi yok. Atatürk havaalanına gitmek zorunda. Büyük zaman kaybına ve maddi külfete uğruyor. Yazılarınızda bu konulara da yer verirseniz ve Çorum'un büyüyüp gelişmesi için sosyal medyada bir gündem oluşturabilirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla, 14.01.2013
… … …”
Mailin tamamını sizlerle paylaşmak isterdim ancak bazı konularda henüz bana söz söyleme hakkı doğmadığı için bunun uygun olmayacağı kanaatine vardım. Bu sebeple okurumun mailinin yalnızca son paragrafını sizlerle paylaştım. Kıymetli okurumun da bu hususu anlayışla karşılayacağına tüm kalbimle inanıyorum. İleride söz hakkına sahip olduğum takdirde mailin diğer kısımlarına da köşemde paylaşacağımdan hiç şüpheniz olmasın.
Tekrar görüşünceye dek hepinize saygılarımı sunarım…