Çorumlu Gazeteci Soner Yalçın, Ahmet Şık ve Nedim Şener’in de aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın görüleceği İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine başvuran Yalçın ile 5 sanık, Çorum Valisi Nurullah Çakır’ın kardeşi olan mahkeme heyeti başkanı Resul Çakır'ın davadan çekilmesini talep etti.
Yaygın basında çıkan haberlere göre, Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın görüleceği İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine başvuran Yalçın ile 5 sanık, mahkeme heyeti başkanı Resul Çakır'ın davadan çekilmesini talep etti.
Davanın sanıklarından Soner Yalçın, Şükrü Doğan Yurdakul, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Muhammet Sait Çakır ve Coşkun Musluk, avukatları aracılığıyla bugün İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine 2 ayrı dilekçe sundu.
Dilekçelerde, görülecek olan davada, Odatv'de yayınlanan haberlerin delil olarak gösterildiği hatırlatılarak, bunlar arasında 5 Kasım 2009 tarihinde yapılan "Bu fotoğraflar olay yaratacak" başlıklı haberinde yer aldığı kaydedildi.
Söz konusu haberin emniyet yetkilileri ile özel yetkili hakim ve savcıların birlikte yaptıkları iftara ilişkin olduğu hatırlatılan dilekçelerde, haber nedeniyle soruşturma yapıldığı ve Barış Terkoğlu ile Güray Tekin Öz hakkında kamu davası açıldığı ifade edildi.
Açılan bu davanın yargılamasının Özel Yetkili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldığı belirtilen dilekçelerde, davada reddi hakim talebinde bulunulduğu ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin de, Hakim Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu'nun iddianamede mağdur olarak gösterilmesi nedeniyle Ceza Muhakemeleri Kanunu uyarınca yargılamaya katılamayacağını bildirdiği anlatıldı.
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Resul Çakır'ın da "mağdur" sıfatıyla yer aldığı belirtilen dilekçelerde, Çakır'ın "Odatv davası"na bakmasının hukuken mümkün olmadığı ile sürüldü.
Hakim Resul Çakır'ın davadan çekilmesi talep edilen dilekçelerde, Çakır'ın kendi isteğiyle çekilmemesi halinde "reddi hakim" talepleri konusunda karar verilmesi istendi.
Mahkeme, redd-i hakim taleplerinin üst mahkeme olan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirilmesine karar verdi.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, "Ergenekon" soruşturması kapsamında Odatv’de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın’ın da aralarında bulunduğu 12’si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davada yapılan reddi hakim taleplerinin, üst mahkeme olan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirilmesine karar verdi.
Tutuklu sanıkların tahliye istemlerinin ise reddi hakim talebinin karara bağlanmasından sonra duruşma olmaksızın değerlendirilmesini hükme bağlayan mahkeme heyeti, duruşmayı 26 Aralık’a erteledi.


Vali Nurullah Çakır'ın Kardeşi “Başkan“ Oldu Haberinin Linki

http://www.yaylahaber.com/flas-haberler/vali-nurullah-cakirin-kardesi-baskan-oldu.htm