Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cengiz Atlas, Çorum Belediyesi’nin halkın öz malı olan kaynakları çar-çur ederek birilerine rant sağladığını ileri sürdü. 
Cengiz Atlas, bazı parti yöneticileriyle birlikte Gazi Caddesi üzerinde basın açıklaması yaparak, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına rağmen görevinden istifa etmediğini, haksızlıkların, kaynakları heba ederek birilerine rant sağlama uygulamalarının devam ettiğini söyledi. Külcü’nün derhal görevden el çektirilmesini isteyen Atlas, olayın takipçisi olduklarını, son noktaya kadar Çorum halkının hakkını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.
Atlas, Belediye tarafından sürekli sökülüp kazılan ve yap-boz caddesine dönen Gazi Caddesi ile ilgili bir değerlendirme yaptı.
Kaldırımların geçen yıl komple sökülüp tekrar yapıldığını, üzerinden bir kış mevsimi bile geçmeden şimdi tekrar çalışma başlatılmasına bir anlam veremediklerini dile getiren Atlas, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün bu kaldırımlardan kimlere rant sağladığını bilmek istediklerini söyledi.
Tüyü bitmemiş yetimlerin, garip gurabanın hakları olan kaynakların Belediye Başkanı Muzaffer Külcü tarafından birilerine rant kapısı olarak peşkeş çekildiğini ileri süren Atlas, “Kaç kere belediye başkanına soru sorduk cevap alamadık. Bunu CHP İl Başkanı olarak söylemiyorum. Çorumlu bir vatandaş olarak söylüyorum. Buralardan kimlere para aktarılıyor? Kimlere rant sağlanıyor? Şu kaldırımlar bir kış bile geçirmedi daha ama tekrar yapılıyor. Garibanın hakkını bu dünyadan vermeden gidersen öbür dünyada senden bunu sorarlar. Yandaş bir şirkete ihale edip 1 yıl bile geçmeden tekrar bakım yapılıyorsa bunda art niyet vardır. Orta refuju da caddeyi genişleteceğim diye kaldırdı. Su bidonları getirdi koydu. Kazdı, asfalt attı, o kadar işçi çalıştırdı. Sonra gene hiçbirini yapamadı eski sisteme geri döndü. Buradan harcanan paralar nerelere kimlere gitti. 100 bin lira harcandı gene eski haline geldi cadde. Çorumlunun öz malı olan paraların bu şekilde çar-çur edilmesi içimizi sızlatıyor. İçimiz kan ağlıyor” dedi.