Eski Özel İdare Genel Sekreteri Yakup Keleş, Çorum Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’ndaki görevinden istifa eden Yakup Keleş bugün AK Parti binasında partililerin katılımı ile düzenlediği basın toplantısında Çorum Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu söyledi.

Keleş, AK Parti’nin 2023 yerel yönetimler ve şehircilik vizyonu çerçevesinde Çorumlulara daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak, insanların hayatını kolaylaştırmak için aday olduğunu söyledi.

Çocuklara, gençlere ve yaşlılara daha gelişmiş ve daha yaşanabilir bir Çorum’da huzurlu ve mutlu bir hayat sürmesine katkıda bulunmak gayesiyle belediye başkan aday adaylığına müracaat ettiğini anlatan Keleş, “Bu gayemizi gerçekleştirebilmek için mevcut tecrübemize ilave olarak; daha çok çalışacağımızı, adil, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışını gözeteceğimizi, ticaret ve sanayicilerimizle, esnaf ve sanatkârlarımızla, üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde olacağımızı, şehrimizi ve bütün hemşehrilerimizi kucaklayarak birlik ve beraberlik ruhunu diri tutmaya özen göstereceğim. Çorum’umuzu bölgemizde marka ve örnek bir şehir haline getirmek için gayret edeceğimizi düzenli yapılaşmaya öncelik vereceğimizi, her türlü iş ve işlemlerimizde özellikle imar politikamızda şehrin gelişmesi ve kalkınmasını esas alıp kamu menfaatini her zaman ön planda tutacağımızı taahhüt ediyor, tüm Çorumlu hemşehrilerime sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Keleş, Çorum Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı dosyasını AK Parti Seçim İşleri’nden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Ahlatcı’ya teslim etti.