Çorum'daki sivil toplum kuruluşları, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı hain saldırıyı kınadı.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Meclis Başkanı Erol Karadaş, ortak yaptıkları açıklamada Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşmayacağını belirttiler. Geçmişte olduğu gibi bugün de insanlık değerlerinden nasibini almamış terör odaklarına verilecek en güzel cevabın şüphesiz ki milli ve demokratik değerlere ve Türkiye'nin bütünlüğüne sahip çıkmak olduğu dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Millet olarak siyasi iradesiyle, askeriyle, güvenlik güçleriyle, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekmektedir. Ulus olarak tek vücut olmalıyız ve bu tür saldırılar karşısında hep birlikte ve birey olarak da tek tek terör belasını kınamalı ve lanetlemeliyiz. TSO olarak seçimlerin ardından yeni bir döneme girdiğimiz bugünlerde yaşanan terör eylemlerinden büyük endişe duyuyor ve teröre karışan ve terörizme arka çıkan iç ve dış mihrakları, ülkemize yönelik
terörist saldırıları nefretle kınıyoruz. Dün ayrıca İzmir'deki eğitim uçuşu için havalanan eğitim uçağının düşmesi sonucu Yüzbaşı Hasan Öztürk ile Teğmen Erol Er'in de hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür."