MHP Çorum İl Başkanı Arslan Kaynar, 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü münasebetiyle yayınladığı açıklamasında, “Bugün Türk Milliyetçileri için müstesna bir gündür. Bugün vatan ve millet yolunda toprağa düşen, şehitlik makamına koşar adım giden dava şehitlerimizi anıyoruz” diye kaydetti.

Mayıs ayının her 27’sinde fedakârca mücadeleleriyle tarihe mühür vurup gönüllere girmiş ülkücü kahramanları hayırla yâd ettiklerini hatırlatan Kaynar, “Ülkücü şehitlerimizi dua ve özlemle anıyor, geride bıraktıkları hatıraları hürmetle ve hayranlıkla sahipleniyoruz. Şehitlik yüce bir kavram, mükâfatı ancak Allah tarafından bahşedilmiş yüksek bir makamdır. Allah katında peygamberlerden sonraki en üstün rütbe iman ediyoruz ki şehitliktir” şeklinde belirtti.

Kaynar, açıklamasının devamında şunları dile getirdi;

“Müslüman Türk milletinin şerefli mazisinde bir hilal uğruna nice güneşler batmıştır. Vatan ve millet yolunda nice fedakârlıklar, nice destansı mücadeleler yaşanmıştır. Her şeyden aziz bildiğimiz bu topraklar şehit kanıyla sulanmıştır. Ve bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı al bayrak rengini şehit kanından almıştır. Bilinmelidir ki, Ülkücü şehitlerimiz üstün bir görev ve mensubiyet bilinciyle batıl hesaplara direnmiştir. Ülkücü şehitlerimiz; Zalime meydan okuyan cesaret, Haine aman vermeyen asalettir. Ülkücü şehitlerimiz bizim gururumuz, iftiharımızdır. Şehitlerimiz, hiç kimseye karalatmayacağımız, hiç kimseye çiğnetmeyeceğimiz kutsal bir mirastır.

Biz bu mirasın ne kadar mübarek olduğunun bilincindeyiz. Biz bu mirasın ne kadar anlamlı, değerli, aziz ve önemli olduğunun farkındayız. Dün olduğu gibi bugün de, mücadele edeceğiz, çalışıp çırpınacağız, gerekirse uykuyu haram görüp, rahatı reddedeceğiz; gerekirse de kendimizi seve seve feda edeceğiz, yine de ülkü sancağını düşürmeyeceğiz. Biz şehitlerimizin yolundayız. Biz sinesinden doğduğumuz Türk milletinin yanındayız. Biz Allah’tan başkasına kulluğu reddeden, gücünü tarihten alan, kimliğini milli kültür kaynağında bulan Milliyetçi Hareket Partisi’yiz. Milliyetçi Hareket Partisi, şehidin şühedanın simgesi, sedası hiç dinmeyecek ocağıdır. Milliyetçi Hareket Partisi Yusuf yüzlülerin, yunus gönüllerinin, derviş ruhlularının, Mehmetlerden Fatih çıkaran muazzam neferlerin arkası kesilmeyecek milli ve tarihi gerçeğidir. Bu davanın temelinde kan vardır, kan. Bu dava şehitlerimizin ödedikleri bedelle bugünlere gelmiştir. Yurt odalarında, okul binalarında, cami avlularında, yokluk ve

mahkumiyet yıllarında çekilen eza, cefa, ıstırap dolu anılar davamızı yoğurmuş, ülkülerimizi buluşturmuştur. İdam sehpalarında bile diz çökmeyen, darbecilerin mahkemelerine eyvallah demeyen, buz gibi taştan mahpus damlarını medreseye çeviren bir inanmışlığı hangi çılgın, hangi çıldırmış bozguna uğratabilecektir. Başkalarının yazdığı senaryolara gönüllü figüranlık yapan, iç ve dış mihraklara maşalıkla görevlendirilen, Türk düşmanlarının beşiğinde sallanıp bizim mahallemizde söz sahibi olmaya çalışan kim olursa olsun, akıbeti utanç, sonu ufalanmaktır. Aziz şehitlerimizin bizlere yüklediği milli ve tarihi sorumluluk bunu gerektirmektedir. Yanlışta ısrar edenlerle vakit kaybedemeyiz. Şehitlerimiz doğrudan ayrılmadılar, bize düşen de bunu takip etmektir. Şehitlerimiz, Ülkücü bir ömrün sırrına ulaştılar, arkalarında tarih bıraktılar, katran gecelerde yıldız olup Türk milletinin bahtını ve alnını parlattılar. Bizim yapmamız gereken de bunu daha ileri taşımaktır. Toprağı vatan yapan şehit kanı, aynısıyla bir fikri kutsal dava haline getirmiştir.

Ve biz davamıza sımsıkı bağlı ve sadığız. Bizler doğru yerdeyiz, doğru fikirdeyiz. Bizler liderimizin çizgisindeyiz. Ülkü kervanı Allah’ın izniyle Türk’ün var oluşuyla asırlar öncesinden yola koyulmuş ve ebediyete kadar da durmayacaktır. Şehidiyle, gazisiyle ve mensuplarıyla Milliyetçi-Ülkücü Hareket mutlaka amacına ulaşacak ve milletine hak ettiği güzellikleri inşallah yaşatacaktır. Aziz milletimizin birliği, bütünlüğü ve devamlılığı için mücadele eden şehitlerimizin aziz hatıraları bundan sonra da yolumuzu aydınlatacak ve mücadelemize güç katacaktır. Bu düşüncelerle vatan, millet ve bayrak uğruna hayatlarını kaybetmiş binlerce şehit ülküdaşımızı, bütün şehitlerimizi, merhum Başbuğumuz

Alparslan Türkeş Bey'i ve Gün Sazak Bey’i minnet ve şükranla yad ediyor, Cenabı-ı Allah'tan hepsine rahmet diliyorum. Kabirleri nur, mekânları cennet, ruhları şad olsun.”