İl Binası’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi,Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender’in yanı sıra belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, eski il ve merkez ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi gerçekleştirdi.

Tüfekçi, “28- 29 Martta İktidar kurultayımız yapılacak. Bu İktidar kurultaylarının temelini Çorumda da atmaya devam ediyoruz.12 İlçemizde kongrelerimiz tamamlandı. Cumartesi Laçin ve Pazar günü merkez ilçemizin kongresi yapılacak. Rıdvan Samsunlu, İsmail Kalenderden sonra bu gün Ulaş Tokgöz adaylığını açıkladı.Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Ulaş Tokgöz ise, “17 Yıllık meslek hayatımda 13 Senesinde Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım.4 dönemdir Mimarlar Odası Çorum Başkanıyım. 2014 senesinde de partimden belediye meclis üyesi adayıydım. Taban mutabakatının adayıyım. Kırmızı çizgim demokrasidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisidir. Altı oktur, Cumhuriyettir” dedi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ’Nİ İKTİDARA TAŞIMAK İÇİN ADAYIM

Evli ve iki çocuk babası olduğunu sözlerine ekleyen Tokgöz, “Ailem dediğim partililerimin desteği ve ekip arkadaşlarım ile birlikte bu önemli görev için yola çıktık. Yola çıkmamızın temel etkeni parti içi demokrasiyi çalıştırmaktır. Partimin genelde ve yerelde iktidar olmasını sağlamaktır.Bu yolda da tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kongre sürecine girdiğimiz bu günlerde, ilimizde yeniden yapılanma, örgün dinamizminin yenilenmesi ve dengeli bir yönetimle partimizi tüm parti sevdalılarıyla birlikte el ele omuz omuza yerelde ve genelde Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak için adayım. Partimin ilkelerine kendime inandığım için aday oldum” ifadelerine yer verdi.

“TOPLUMSAL BARIŞIN MİMARLIĞINI ÜSTLENMEK İÇİN ADAYIM”

Tokgöz, “Siyaseti dürüstçe, hiç kimseyi ötekileştirmeden ve en önemlisi önümüzdeki süreçte kolay olanı değil doğru olanı yapmak için adayım. Verimli ve pozitif bir çalışma alanı tek hedefimdir. Çorumda herkesi kucaklayacak, insanların yüreklerine ve vicdanlarına dokunarak onların sözcüsü olacak bir siyaset ortaya koymak için partimizin genelde belirlediği politikaları,yerelde güçlü bir şekilde savunmak için, kentimizde mezhep, din, dil, ırk, renk ayrımı yapmaksızın, toplumsal barışın mimarlığını üstlenmek için Cumhuriyet kazanımlarının ilke ve inkılaplarını savunarak gericiliğe ve yobazlığa dur demek için, Atatürk devrimlerini korumak ve daha da ileriye taşımak için, ülkemizin milletimizin ve evlatlarımızın geleceği adına hissettiğim sorumlukla Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanlığına adayım. Partililerimizin bana destek vererek sahip çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.